TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Gem strømmen fra solcellerne

Dansk husstandsbatteri kan lagre overskudsstrømmen fra solcellerne til senere brug.

forfatter
Publiceret 10/10/2021 - 07:00

Solcellestrøm er smart og grøn – men svær at opbevare for private. Ofte resulterer det i, at de må sælge deres overskudsstrøm til en lav pris – og til gengæld må købe dyr strøm i de perioder, hvor de ikke producerer nok på deres egne anlæg.

Danske Xolta har et bud på løsningen i form af solcellebatterierne Bat 5 og Bat 10, der er udviklet til privat brug. Batterierne er udviklet og produceret i Danmark.

Med batteriet får man en personlig app, som giver et samlet overblik over, hvor meget strøm solcellerne producerer, samt hvor stor din
egenproduktion er ud af dit samlede forbrug. Man kan også se, hvor meget CO2 man sparer naturen for, samt besparelsen i kroner og øre.

Batteriet tilsluttes direkte til el-tavlen af en godkendt installatør, helt uafhængigt af solcellerne. Det betyder, at de kan anvendes til alle former for solcelleanlæg.

Batterierne fås i to versioner, BAT-5 og BAT-10, med kapacitet på hhv. 5 og
10 kWh.

BAT-5 koster 47.995 kroner inklusive tilslutning, og BAT-10 koster 68.995 kroner inklusive tilslutning.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Alt for dyrt, med mindre elprisen stiger helt vildt er den da en mega dårlig investering.

Er der nogen der har lavet en Businesscase på denne investering. Hvornår er der breakeven (kommercielt). Selv med de dyre elpriser vi ser nu – har jeg svært ved at se en case med så lille batteri.

Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Fremtiden er lys og smart Intelligente lyskilder er en af de vigtigste dele i det smarte hjem. Vi har testet smarte pærer og lamper fra seks producenter.
Smart-hjem: Bedre kaffe fra smarte maskiner Teknologi-interesserede kaffedrikkere bør afgjort overveje en smart kaffemaskine. Smart-kaffe er bedre kaffe!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend