Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Få en hyggesnak med din vaskemaskine

De nye hvidevarer fra LG har indbygget chat-funktion, så du kan få en snak med køleskabet og ovnen om aftensmaden, mens du er på indkøb.

Skrevet af / 08/05/2014 - 12:57
Få en hyggesnak med din vaskemaskine

Hvad skal vi spise i aften? Der er tilbud på nakkekoteletter…

Scenen er velkendt i supermarkedet, hvor travle familiefædre og ditto -mødre ringer hjem til hovedkvarteret for at tjekke madplanen. Fremover skal snakken måske foregå via chatprogrammer – i direkte dialog med dine hvidevarer.

LG har netop introduceret en serie af smart-hvidevarer med på sit sydkoreanske hjememmarked. Funktionen HomeChat bygger på computergenkendelse af naturligt sprog, så man kan tale med elektronikken, som var den et andet menneske. Den nye serie inkluderer et køleskab med integreret kamera, en vaskemaskine som kan startes og programmeres via chat, samt en ovn som understøtter både NFC og WiFi.

Ved hjælp af chat-funktionen kan man ændre indstillingerne for hvidevarerne, selv om man ikke er hjemme. For at gøre app’en ekstra enkel, er den udstyret med en hurtigknap, der er forprogrammeret med hvidevarernes mest almindelige funktioner. Home-Chat har tre forskellige modes alt afhængig af, hvor du befinder dig og hvor lang tid du er væk: Vacation, Away eller Return Home.

I første omgang lanceres hvidevarerne i Sydkorea, men produktspecialist Sebastian Bengtsson fra LG fortæller, at de senere på året vil blive lanceret i en række andre lande. Om Skandinavien er med på listen, vides ikke endnu.

Kig i køleskabet
Køleskabet i serien indeholder et vidvinkelkamera, der registrer, hvad du har i køleskabet. Der tages et billede, hver gang køleskabsdøren åbnes, som kan vises i chat-app’en. Om man også kan bruge kameraet til at registrere teenagebørnenes natlige rov i kølskabet, melder pressemeddelelsen ikke noget om.

Skriv til vaskemaskinen
Vaskemaskinen kan fjernstyres på afstand med tekstbeskeder fra HomeChat-app’en. Vaskemaskinen kan for eksempel startes med en tekstbesked, så vasken er klar når du kommer hjem igen. Det er også muligt at sende en besked og spørge maskinen om, hvad den laver. Modellen har desuden en touchscreen, som gør det let at vælge vaskeprogrammerne eller downloade nye vaske-apps via WiFi.

Ovn giver tips til opskrifter
LG’s smart-ovn kan ligesom vaskemaskinen startes fra app’en, mens man er på vej hjem. Her kan man også få tips til opskrifter og tilberedning. Det indbyggede søgbare opskriftsbibliotek kan tilmed sende dig en besked, når der er tilføjet nye opskrifter.

LG

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top