TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Elon Musk vil give AI fri

Tesla-grundlæggeren bag forskningsvirksomhed, der skal udvikle kunstig intelligens i open source. Så vi måske kan undgå Skynet.

forfatter
Publiceret 29/04/2016 - 16:50

Der er tilsyneladende ingen grænser for Elon Musks ideer eller for energien til at sætte dem i værk. PayPal, Tesla Motors, SolarCity og SpaceX er blot nogle af de virksomheder, som han har stået eller står bag. Og ind imellem det har den 45-årige sydafrikanske immigrant også klaret at udtænke overlyds-pendlertoget Hyperloop, som han har givet frit for andre at udvikle og tjene penge på.

Læs også: Han gør fremtidsdrømme til virkelighed

Nyeste skud på stammen er nonprofit-forskningsselskabet Open AI, der som navnet fortæller, skal drive forskning i kunstig intelligens, men stille sine resultater frit til rådighed – såkaldt open source.

Tesla deler sine patenter
Open source er i det hele taget en bærende tanke hos Elon Musk. Det gælder også i hans virksomheder. Siden 2014 har alle patenter hos Tesla Motors været åbne. Hvis man vil bygge en elbil og konkurrere med Tesla, vil Musk ikke stille sig i vejen. Det vigtige er i følge Elon Musk, at bilparken omstilles til el – ikke hvem der har bygget bilerne. Og selv den grænseløst ambitiøse Musk erkender, at han ikke kan bygge to milliarder elbiler.

Læs også: Når maskinerne bliver klogere end mennesker

At netop Elon Musk står bag et initiativ, der kan accelerere udviklingen af kunstig intelligens, kan virke paradoksalt. Samme Musk er nemlig med i en gruppe af futurister, der arbejder på at forebygge ondsindede kunstige intelligenser. Han har endda sat penge bag ordene ved at donere USD 10 millioner til Future Of Life Institute.

AI skal ikke være for de få
Det er dog ikke fordi Musk satser på begge heste på én gang. Open AI skal netop arbejde for udvikling af “venligtsindet” kunstig intelligens. Ved at gøre det muligt for som mange som muligt at få adgang til computerbaserede AI-værktøjer håber Elon Musk at kunne forebygge en situation, hvor udviklingen af kunstig intelligens er overladt til få personer eller organisationer, hvis motiver, man ikke kender.

Open AI har fået en overstrømmende modtagelse hos investorer, og har modtaget lovninger på over en milliard USD til sit arbejde. Det er dog kun en lille del af pengene, der indtil videre er brugt.

Det første resultat af Open AI’s arbejde er et programmeringsværktøj til træning af kunstig intelligens, OpenAI Gym, som netop er udsendt i en fri prøveversion.

Kilde: Wired

Boomberg Business har lavet et portræt af Elon Musk, som kan ses herunder:

Artikelfoto: Tesla Motors

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
EU vil totalovervåge alle dine chats Forslag fra EU-Kommisionen, der har til hensigt at indføre omfattende chatkontrol for at beskytte børn mod misbrug, indebærer i praksis en skræmmende totalovervågning af os alle sammen.
Sådan laver du din egne fantasy-illustrationer Med en enkelt kommando skaber computeren fantastiske billeder baseret udelukkende på din fantasi.
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend