TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Einsteins hjerne i iTunes

Download hjernen fra verdens største geni til din iPad!

forfatter
Publiceret 29/10/2012 - 11:05

Han forandrede vores forståelse af tid for altid. Han afdækkede mysteriet om tyngdekraften, og hvordan den påvirker universet. Ikke mindst kom han op med en forståelse af forholdet mellem masse og energi med tidens mest ikoniske ligning: E=MC², også kendt som Masseenergiloven. Han var Albert Einstein.

Hvordan klarede han alt dette? Hvad adskilte hans tankegang fra alle vor andres? En af dem, der undrede sig, og som besluttede sig for at prøve at finde ud af det, var Thomas Harvey, patolog ved Princeton universitetssygehus i New Jersey. Han stjal Einsteins hjerne ved en obduktion i 1955. Et tyveri, som umiddelbart herefter blev velsignet af Einsteins søn, men som alligevel bevirkede, at Harvey blev fyret fra sit job, da han nægtede at give hjernen tilbage til sygehuset.
Harvey havde skåret Einsteins hjerne op i over 200 småstykker, som han opbevarede i formaldehyd (giftigt biprodukt af oxideret metanol).

Var det ikke for denne makabre gerning, som Harvey udførte, mens han stod over videnskabsmandens krop for næsten 60 år siden, ville vi ikke have haft det eksemplar, vi har i dag.

Nu er alle stykkerne af Einsteins hjerne blevet scannet og langt ind i en iPad-app ved navn ”NMHMC Harvey”, som er tilgængelig på iTunes store for 70 kroner.

Alle indtægter går til det amerikanske forsvars National Museum of Health and Medicine, Medicine in silver Spring, Md. og National Museum of Health + Medicine Chicago (NMHMC).

Einstein anno 1921

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend