TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Den mest menneskelignende robot nogensinde

Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.

forfatter
Publiceret 06/12/2021 - 17:02

Den britiske teknologivirksomhed Engineered Arts har offentliggjort en kort video på YouTube, som du kan se herunder.

Engineered Arts bygger robotter, og i videoen ser man en af firmaets prototyper – nemlig robotten Ameca – som er blevet udstyret med et ekstremt menneskelignende ansigt.

Helt vildt bliver det dog først, når Ameca “vågner op” og begynder at gennemgå en række forskellige meget virkelighedstro ansigtsudtryk. Robotten er skiftevis groggy, forvirret, fascineret og glædeligt overrasket, og videoen slutter med, at Ameca rækker hånden frem mod beskueren.

Ud over at være et spændende og også lidt skræmmende udstyrsstykke fungerer Ameca som en udviklingsplatform for bl.a. kunstig intelligens samt interaktion mellem mennesker og teknologi.

I skrivende stund kan Ameca (gudskelov) hverken løbe eller gå, men på deres webside skriver Engineered Arts, at de arbejder på sagen.

Hvis det skulle have interesse, kan du enten købe dit eget eksemplar af Ameca – eller leje robotten i forbindelse med events.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend