Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Den mest menneskelignende robot nogensinde

Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.

Skrevet af / 06/12/2021 - 17:02
Den mest menneskelignende robot nogensinde

Den britiske teknologivirksomhed Engineered Arts har offentliggjort en kort video på YouTube, som du kan se herunder.

Engineered Arts bygger robotter, og i videoen ser man en af firmaets prototyper – nemlig robotten Ameca – som er blevet udstyret med et ekstremt menneskelignende ansigt.

Helt vildt bliver det dog først, når Ameca “vågner op” og begynder at gennemgå en række forskellige meget virkelighedstro ansigtsudtryk. Robotten er skiftevis groggy, forvirret, fascineret og glædeligt overrasket, og videoen slutter med, at Ameca rækker hånden frem mod beskueren.

Ud over at være et spændende og også lidt skræmmende udstyrsstykke fungerer Ameca som en udviklingsplatform for bl.a. kunstig intelligens samt interaktion mellem mennesker og teknologi.

I skrivende stund kan Ameca (gudskelov) hverken løbe eller gå, men på deres webside skriver Engineered Arts, at de arbejder på sagen.

Hvis det skulle have interesse, kan du enten købe dit eget eksemplar af Ameca – eller leje robotten i forbindelse med events.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top