TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Dataoverførsel slår alle rekorder

57 gbps er sendt gennem lyslederkabel.

forfatter
Publiceret 31/03/2016 - 15:01

Forskere ved University of Illinois har udviklet en fiberoptisk teknologi, der uden fejl kan overføre data med en hastighed på overvældende 57 gigabits pr. sekund (gbps) ved stuetemperatur. Den nye transmissionsrekord for lyslederoverføring gør kort proces med den gamle på 40 gbps, der var sat af den samme forskergruppe. Ved endnu højere temperaturer har de formået at overføre 50 gbps, hvilket også er imponerende, da kapaciteten af ​​en leder går ned i takt med, at temperaturen går op.

Man har været i stand til at demonstrere endnu højere datahastigheder i laboratorier såsom trådløs lysteknologi (Li-Fi), der kan give op til 224 gbps. Men det sker med flere 37,5 gbps-sendere og modtagere, der arbejder i parallel. Men nu har forskerne i Illinois altså fået presset 57 gbps gennem enkelt fiber.

Vi forestiller os, at teknologien blandt andet kan anvendes i luftfartøjer og store datacentre, der vil indgå skyen af ​​information. Men vi kan ikke forvente os disse hastigheder hjemme i første omgang.

Kilde: Tech Times

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
EU vil totalovervåge alle dine chats Forslag fra EU-Kommisionen, der har til hensigt at indføre omfattende chatkontrol for at beskytte børn mod misbrug, indebærer i praksis en skræmmende totalovervågning af os alle sammen.
Sådan laver du din egne fantasy-illustrationer Med en enkelt kommando skaber computeren fantastiske billeder baseret udelukkende på din fantasi.
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend