Teknologi

57 gbps er sendt gennem lyslederkabel.
forfatter

Forskere ved University of Illinois har udviklet en fiberoptisk teknologi, der uden fejl kan overføre data med en hastighed på overvældende 57 gigabits pr. sekund (gbps) ved stuetemperatur. Den nye transmissionsrekord for lyslederoverføring gør kort proces med den gamle på 40 gbps, der var sat af den samme forskergruppe. Ved endnu højere temperaturer har de formået at overføre 50 gbps, hvilket også er imponerende, da kapaciteten af ​​en leder går ned i takt med, at temperaturen går op.

Man har været i stand til at demonstrere endnu højere datahastigheder i laboratorier såsom trådløs lysteknologi (Li-Fi), der kan give op til 224 gbps. Men det sker med flere 37,5 gbps-sendere og modtagere, der arbejder i parallel. Men nu har forskerne i Illinois altså fået presset 57 gbps gennem enkelt fiber.

Vi forestiller os, at teknologien blandt andet kan anvendes i luftfartøjer og store datacentre, der vil indgå skyen af ​​information. Men vi kan ikke forvente os disse hastigheder hjemme i første omgang.

Kilde: Tech Times

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.