Nyhed

Brug kunstig intelligens på Discord til at lave fantasy-kunst

Med en enkelt kommando skaber computeren fantastiske billeder baseret udelukkende på din fantasi.

Shape of a dark forest raging sea in the foreground TOP

(Foto: Midjourney)

Midjourney beskriver sig selv som et “et uafhængigt forskningslaboratorium, der udforsker nye tænkemuligheder og udvider den menneskelige arts forestillingsevne.”

Bag den lille virksomhed står folk, der bl.a. har arbejdet for NASA og det anerkendte tyske Max Planck-instutut. Deres produkt? En kunstig intelligens (AI), der er i stand til at skabe fantasifulde illustrationer udelukkende baseret på ganske få instruktioner fra brugeren.

Selvom Midjourney stadig er i opstartsfasen er resultaterne allerede imponerende gode.

For at prøve selv skal du bruge app’en Discord og så finde og tilslutte dig Midjourneys server. Derefter går du ind i en af kanalerne for såkaldte newbies, hvorefter du kan boltre dig sammen med de mange andre brugere, der allerede er i fuld gang med at skabe fantasifuld kunst ved hjælp af Midjourneys AI.

Hundredevis af brugere er allerede i fuld gang med at skabe kunst på Discord ved hjælp af Midjourneys AI. (Foto: Peter Gotschalk)

Du bruger kommandoen /imagine til at aktivere processen og derefter skriver du en kort beskrivelse i feltet ‘prompt’.

Mit første forsøg var at skrive: “humanoid android crying tears of despair”

I første omgang skaber den kunstige intelligens fire forslag. Mine kan du se herunder:

(Foto: Midjourney)

Derefter kan du vælge at opskalere det bedste forslag, hvilket optimerer og færdiggør billedet. Se mit endelige resultat herunder:

Jeg valgte at opskalere det tredje billedforslag. Bemærk detaljerigdommen i det opskalerede billede. (Foto: Midjourney)

Indimellem kan det være svært at få præcis det resultat, du ønsker dig. Jeg prøvede med: “majestic fantasy castle circled by dragons, there are mountains in the background, and the sky is blue”, hvilket gav mig følgende resultat:

Hmm, hvor er dragerne? (Foto: Midjourney)

Hmmm, hvor er dragerne? Jo, på et af billederne kan man måske lige skimte deres silhuetter højt på den blå himmel, så det er det billede, jeg vælger at opskalere.

Dragerne kan lige skimtes på den blå himmel. Er det en måne eller en snebold øverst til venstre? (Foto: Midjourney)

Det er også muligt, at gøre kommandoerne mere præcise. F.eks. kan man definere en aspect ratio, hvilket jeg gjorde for at skabe topbilledet til denne artikel: “Shape of a dark forest, raging sea in the foreground — ar16:9”

Således får jeg fire forslag, som alle er i det rette format:

Se det færdige opskalerede resultat af det første billede over artiklen. (Foto: Midjourney)

Ikke dårligt!

En komplet guide til at bruge Midjourney på Discord finder du her.

Det er gratis at afprøve tjenesten, men du får dog kun lov til at skabe 25 gratis illustrationer. Derefter er du nødt til at betale for tjenesten, der i skrivende stund koster fra USD 10 om måneden.

Les videre
Exit mobile version