TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Bestig bjerge og besøg museer på skærmen

Google Street View udforsker nyt terræn i en sådan grad, at der snart er brug for et nyt navn.

Google Street View er en fantastisk måde at udforske fremmede byer på. Man får oplevelsen af faktisk at stå på gaden og kigge rundt. Men projektet er gradvist blevet udvidet fra blot at vise gader ved Googles kamerabiler.

Foto: Google
Foto: Google

Den seneste tilføjelse er, at du nu kan stå og kigge ud fra Europas højeste bjerg, Mont Blanc. Panoramabillederne er taget af fotografer og klatrere, som Google har samarbejdet med i projektet.

Læs mere om det på Googles blog, eller besøg Street View, og se dig omkring på egen hånd.

Foto: Google
Foto: Google

Ud over at lege bjergbestiger kan man også få sig lidt virtuel kultur. For fem år siden frigav Google højtopløste billeder af et par hundrede kunstværker fra 17 museer. Siden da er projektet Google Cultural Insititute vokset meget. Medregnet de 60 museer, der netop er blevet blev tilføjet, er man nu oppe på over 1.000 museer og 6 millioner genstande. Og det er ikke længere bare billeder af kunstværker. Nu kan du for eksempel stå og se dig om på Guggenheim-museet i New York.

Læs mere om det på Googles blog, eller vælg fra listen over museer i Street View.

Ikke kun virkelige steder er med i Street View. Her kan man besøge verdens største modeljernbane.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.