Computer

For første gang har en SSD overgået maksimumskapaciteten på de traditionelle harddiske. Men den er svimlende dyr!
Annonce
Annonce
forfatter

Det er selskabet Fixstars, som står bag den rekordknusende SSD, som i modsætning til traditionelle harddiske ikke har nogen bevægelige dele, og dermed er meget hurtigere.

Men det er ikke absolut hastighed, der har været det afgørende her, da disken er af SATA-typen med en maksimal læse/skrivehastighed på lidt over 500 MB/s. De nye flash-drev kan firedoble dette! Men fordelen ved SATA-drev er, at de kan indsættes i stedet for en normal harddisk, hvilket er en forudsætning på store dele af det industrielle marked, som harddisken er beregnet til. Og mere end 500 MB/s er stadig omkring fem gange hurtigere end de roterende diske. Og dertil kommer søgetiden, som er stort set nul på en SSD, hvilket har stor betydning, når mange små filer skal indlæses, eller der skal søges i en database.

Fixstars har faktisk lanceret to modeller, SSD 10000M på 10 terabyte og SSD-13000M, som altså rummer 13 terabyte. Til sammenligning lancerede Seagate nylig to regulære harddiske henholdsvis 8 TB og 10 TB.

Men den kolossale kapacitet har en pris. Den største SSD koster 176.000 kroner! Det giver en pris på omkring 10 kroner pr megabyte, mens masseproducerede SSD’er koster ca. 2,5 kr/MB.

Fixstars diske vil heller ikke passe i en normal bærbar computer. Den er godt nok 2,5″ i bredden, men højden på 1,5 cm vil støde mod loftet i de fleste bærbare computere.

Så havde du tænkt at bruge lottogevinsten på 136.000 kroner på en SSD, kan du i stedet overveje en fantastisk forstærker eller et sindsygt godt fjernsyn!

For folk, der rent faktisk er villige til at brænde ekstreme penge af på ekstreme SSD’er, er den gode nyhed, at de rent faktisk kan købes nu via Fixstars netbutik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?