Search
Generic filters

Elon Musk vil forhindre onde computere

Når computerne bliver smartere end os, skal vi til at passe på! Teslas stifter donerer 10 mio. dollars til at forebygge, at de overtager Jorden.

Computerne bliver til stadighed hurtigere og smartere, og tanken om en kunstig intelligens, der kan måle sig med vores egen, er ikke længere ren utopi. Men hvad vil der ske med os mennesker til den tid? Kan vi læne os tilbage i stolen og nyde livet, mens robottjeneren klarer opgaverne – eller får vi en Terminator-lignende dommedag, hvor vi bliver ryddet af vejen for at give plads til den nye og bedre version?

Elon Musk, der er mest kendt som stifter af Tesla Motors, er en af de futurister, der maner til forsigtighed, når vi skaber teknologi, der overgår os i mental styrke. Det har han flere gange udtalt sig om i den senere tid, og nu sætter han handling bag ordene.

Elon Musk
Elon Musk har tidligere udtalt sig om faren for ondsindet AI. Nu sætter han handling og penge bag ordene. Foto: AP

Torsdag annoncerede han, at vil donere 10 millioner dollars til Future Of Life Insitute, som vil iværksætte et globalt forskningsprogram med det formål at sikre, at AI (kunstig intelligens) forbliver at være i menneskehedens tjeneste og ikke udarter sig til noget, der kan true os.

Musk har i sidste uge sendt et åbent brev med underskrifter fra en lang række AI-forskere, som opfordrer til, at der forskes i at forebygge fjendtlig kunstig intelligens. Og fra på mandag bliver det muligt at søge om midler til forskningen via et webportal fra instituttet.

Ud over AI-forskere kan pengene også søges af forskere inden for andre videnskaber, herunder økonomi, jura, etik og politik. Og også erhvervslivet og enkeltpersoner med interessante ideer kan komme i betragtning.

Læs også: Robotter i all lande – forener eder!

Kilde: Wired

forfatter

John Alex Hvidlykke

Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.