Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Wiz udvider fra lys til hjemmesikkerhed

Wiz kombinerer sin smart-belysnings bevægelsesdetektion med et overvågningskamera, så du får øget sikkerhed i hjemmet under ferien.

Skrevet af / 12/05/2023 - 22:00
Wiz udvider fra lys til hjemmesikkerhed

Wiz er ejet af Signify, ligesom Philips Hue, der til forveksling også beskæftiger sig med smart belysning. Men nu diversificerer de sortimentet, hvilket gør det nemmere at vælge, hvad der skal investeres i.

Wiz har allerede bevægelsesdetektorer, som de bruger til at tænde lyset, når man kommer ind i rummet. De har også den spændende SpaceSense-teknologi, hvor de bruger forstyrrelser i Wi-Fi-signalet til at finde ud af, at en person bevæger sig rundt i hjemmet. Nu bygger de videre på dette.

Foto: Wiz

Indoor Wi-Fi Camera

De investerer nu i sikkerhed i hjemmet, og lancerer Indoor Wi-fi Camera; deres første produkt indenfor dette segment. App’en udvider sin funktionalitet fra belysning til nye overvågningsfunktioner. Nu kan du få besked, når nogen bevæger sig rundt i dit hjem, selvom det burde stå tomt. Du kan derefter åbne app’en, tænde lyset og starte kameraet for at se, hvad der sker.

Men det første skridt i hjemmets sikkerhed er afskrækkelse, og der får systemet den nye funktion simulering af tilstedeværelse. Den tænder og slukker lyset i dit hjem, når du er væk, for at få det til at se ud som om, der er nogen hjemme.

I app’en er der tilstande som Midlertidigt væk og Ferie. I sidstnævnte tilstand aktiveres både bevægelsesdetektorer på maksimalt sikkerhedsniveau, simulering af at der er nogen hjemme, afskrækkende blinkende lys, og notifikationer til mobiltelefonen.

Vi ved alle, at lys spiller en utrolig vigtig rolle for at få os til at føle os trygge i vores eget hjem. WiZ har sammensat den første fuldt integrerede løsning til monitorering af dit hjem, der kombinerer intelligent belysning, SpaceSense og kameraer på en enkel måde, siger Danny Lousberg, Head of Software Product Management WiZ

Smart uden abonnement

Kameraet har nattesyn og to-vejs kommunikation, så du kan tale med den person, kameraet reagerer på, såsom kattepasseren. Kameraet er intelligent, så det kan skelne mellem mennesker og kæledyr. Mikrofonen bruges også til at registrere høje lyde, når du er væk, som f.eks. et vindue, der går i stykker.

Det, vi godt kan lide ved kameraet, er, at det har et indbygget hukommelseskort, til at gemme dine optagelser. Der er også en cloud-tjeneste, som du kan uploade videoer til, men det er ikke et must. Du behøver heller ikke at abonnere på nogen tjeneste for smarte funktioner, såsom persongenkendelse. Noget som mange konkurrenter ellers kræver.

Systemet er kompatibelt med Google Home og Amazon Alexa, men desværre ikke med Apple Homekit.

Foto: Wiz

Pris og tilgængelighed

Har du allerede Wiz-lys, har du i slutningen af maj mulighed for at supplere med et kamera, for 669,95 kroner.

Ellers kan du købe en startpakke med lys og kamera, samt 1 års abonnement på cloud-tjenesterne og ekstra funktioner. Den kommer den 15. ​​juni, til en pris af kr. 1.199,95.

Læs også:

WiZ

Hues billige fætter

Den største konkurrent til Philips Hue er overraskende nok søsterfirmaet WiZ.

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To kurve giver flere muligheder

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Scroll to Top