Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Trådløse stavblendere – i dag og i morgen

For dem der mener, at en håndmixer med ledning ikke er smart nok, er der en række ledningsfri modeller at vælge imellem, f.eks. fra KitchenAid og Bamix.

Skrevet af / 04/06/2023 - 09:00
Trådløse stavblendere – i dag og i morgen

I marts 2020 lancerede KitchenAid sin nye batteridrevne serie, som består af en håndmikser, en stavblender og en minihakker, som hver især sælges separat.

KitchenAids batteridrevne stavblender kan lades helt op på to timer til at lave 25 skåle suppe (ifølge specifikationerne på virksomhedens hjemmeside), og hvis man har travlt, kan man også hurtigoplade batteriet i 20 minutter med den oplader, der passer til alle tre produkter. Det fremgår ikke af oplysningerne på hjemmesiden, om batterierne er lette at udskifte.

Men på Bamix’ hjemmeside står der, at deres batteridrevne stavblender er udstyret med et lithium-ion-batteri, som er nemt at tage ud og udskifte.

KitchenAids ledningsfri serie består af en håndmixer, en hakker og en stavblender. (Foto: KitchenAid).

Det tog 68 år at klippe ledningen

Bamix er et schweizisk firma, som opfandt stavblenderen og lancerede den første model i 1954. I maj sidste år lancerede de deres første ledningsfri stavblender, og på denne artikels introbillede demonstrerer Håkan Persson, F&H Group, produktet på Elon Expo 2022, hvor han fortalte, at Bamix Cordless er lige så stærk som den traditionelle model med ledning, og at den kan bruges i 20 minutter, før batteriet skal lades op – hvilket tager en time og gøres via den medfølgende ladestander, som kan sættes fast på væggen.

Siden den første model blev lanceret for næsten præcis et år siden, har Bamix introduceret yderligere to modeller, så der nu er tre ledningsfrie stavblendere i alt. Cordless er standardmodellen med 8000/13000 omdrejninger pr. minut, Cordless Plus har 8000/14000 plus 15000 omdrejninger pr. minut i booster-tilstand, og Cordless Pro (som er en model med et ekstra langt skaft, 41 cm i stedet for 36 cm) klarer samme antal omdrejninger som Plus-modellen.

Med det nye batteridirektiv, som du kan læse om her, bliver KitchenAid nødt til at redesigne deres trådløse modeller, hvis de vil fortsætte med at sælge dem i EU efter juni 2026 (hvis det, som undertegnede antager, ikke er nemt at skifte batterierne selv), mens Bamix kan fortsætte med at tilbyde deres produkter, som de er designet i dag.

Pris og tilgængelighed

KitchenAids batteridrevne håndmixer koster 1.490 kroner, mens stavblender og minihakker begge koster 1390  kroner.

Bamix’ batteridrevne stavblender er tilgængelig nu og koster fra 2.499 kr.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Miele Aerium opfrisker dit tøj

Smart finsk grej til hjemmet

Intet Meet på Google Nest

Nespresso lancerer Vertuo Creatista

Hjemlig hygge med Beurer

Sæt fut i dit hjemmekontor med Wiz

Lyd & Billede
Scroll to Top