Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tank energi med en dagslyslampe

Beurer giver gode råd om dagslys i den mørke tid. Et af dem er, at man med en dagslyslampe kan bringe solen ind i hjemmet og øge energien i vintermånederne.

Skrevet af / 20/12/2023 - 11:46
Tank energi med en dagslyslampe

Dagslys er vigtigt for os mennesker og kan have en betydelig indvirkning på vores helbred, da det styrer hormonerne melatonin og serotonin i kroppen og dermed vores indre ur, biorytme, søvn og humør, påpeger Beurer og forklarer, at lysintensiteten udendørs på en sommerdag er op til 100.000 lux, mens den under en overskyet himmel om vinteren kun er omkring 3.000 lux. Derudover har vi en tendens til at tilbringe mere tid indendørs om efteråret og vinteren, hvilket betyder endnu mere lysmangel.

Beurer oplyser, at mangel på dagslys bl.a. kan give en følelse af ubalance, træthed, humørsvingninger og forstyrrelser i søvn og koncentration, og tilføjer, at forskning har vist, at selv så lidt som en halv times dagslys om dagen kan være et værdifuldt bidrag til vores sundhed og velbefindende.

Når naturligt lys er en mangelvare

Et tip er at tilbringe tid udendørs, selv i den mørke tid – hvis det er mørkt, både når man går på arbejde, og når man kommer hjem, så prøv at gå en tur i frokostpausen. Lyset frigiver lykkehormonet serotonin, som forbedrer humøret og forebygger depression.

Et andet tip er at have arbejdspladsen i nærheden af et vindue, så man kan drage fordel af dagslyset til at øge motivationen og produktiviteten.

Det tredje tip er at bringe solen ind i sit hjem med en dagslyslampe.

Beurer TL 95. Foto: Beurer

Forskellige modeller til forskellige formål

Udvalget af dagslyslamper, også kendt som lysterapilamper, er relativt stort, og ud over Beurer er Philips og Lumie to mærker med en række forskellige modeller at vælge imellem – og stort set alle er flimmerfri og har forskellige dæmpningsniveauer.

Lidt forenklet kan man sige, at hvis man kan afsætte tid hver dag til at sidde helt tæt på sin dagslyslampe, kan man nøjes med at købe en lille (billigere) model, men hvis man vil have sin dagslyslampe lidt længere væk, når man f.eks. arbejder, er det smartere at vælge en større (dyrere) model, som spreder lyset bredere og længere.

Sammenligner man f.eks. to af Beurers nyeste dagslyslamper, TL 35 (ca. 15 x 25 cm) og TL 95 (ca. 30 x 48 cm), giver TL 35 en lysintensitet på ca. 10.000 lux på 13 centimeters afstand, 5.000 lux ved 20 centimeter og 2.500 lux ved 35 centimeter. TL 95 har et næsten fire gange så stort belysningsområde og giver en lysintensitet på 14.000 lux ved 20 centimeters afstand og 10.000 lux ved 25 centimeters afstand.

Pris og tilgængelighed

Beurer TL 35 og TL 95 er på hylderne nu, og den vejl. pris er henholdsvis ca. 899 kroner og 2.799 kroner.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

Glat hår uden varmeplader

AI-søvnforbedring med TipTraQ

En smart kattebakke

Husqvarna Nera plæneklipper til villa-haven

X30 Ultra er den nye topmodel fra Dreame Technology.

Robotplæneklipper til budgetpris

Hurtig kombineret vaskemaskine/tørretumbler fra LG

Sikkert hjem med nyt sensorsystem fra Philips

0
Scroll to Top