Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tag kontrol over varmeregningen med Energy IQ

Selv om termometeret ikke viser helt så lave tal som normalt i november, vil det nok ikke vare længe, før vinteren er over os. Og med vinter og kulde følger høje elregninger.

Skrevet af / 14/11/2022 - 17:41
Tag kontrol over varmeregningen med Energy IQ

For at hjælpe med at holde varmeregningen nede lancerer Tado nu Energy IQ-funktionen til hjem med smarte termostater. Tado, som har specialiseret sig i indeklimakontrol, lover, at det bliver nemmere end nogensinde at holde styr på udgifterne til opvarmning, uanset hvordan hjemmet opvarmes. 

Tado Smart Thermostat installeres på under 30 minutter ved hjælp af en trin-for-trin-guide. Alle varmeenheder, som allerede har en termostatventil, kan opgraderes til en smart energibesparende radiator ved at påmontere en ny Tado Smart Thermostat. Og for alle Tado-brugere med et Auto-Assist-abonnement er der nu kommet en ny funktion, kaldet Energy IQ. Med denne funktion kan du i app’en bl.a. se en interaktiv forbrugsgraf, der giver dig et overblik over dit forbrug over tid.

Du kan vælge at se forbruget i valuta eller i kWh/m3 og også sammenligne forbruget med samme måned sidste år. Selv som ny bruger kan du bruge løsningen ved at indtaste forbrugsdata manuelt fra længere tid tilbage.

App’en giver dig desuden en prognose over dine varmeudgifter for resten af måneden. Skønnet er udarbejdet under hensyntagen til flere faktorer, f.eks. din varmekildes aktivitets- og/eller forbrugsdata. De anslåede omkostninger beregnes ud fra den gennemsnitlige energipris i dit område eller den faktiske pris, du betaler for opvarmning.

Tado oplyser, at Smart Thermostat reducerer energiomkostningerne med gennemsnitligt 22 procent ved hjælp af funktioner som geofencing, der automatisk slukker for varmen, når der ikke er nogen hjemme. Andre funktioner omfatter Open Window Detection, Weather Adaptation og Smart Schedules, som hjælper med at forhindre unødvendige stigninger i energiforbruget i hjemmet.

“Stadig flere husstande bruger en smart termostat, ikke kun for bekvemmelighedens skyld, men også som et værktøj til at måle og kontrollere deres elregninger. Det er slut med at gætte på, hvad din energiregning vil blive, eller blive overrasket, når regningen kommer,” siger Christian Deilmann, medstifter og CEO hos Tado.

Prisen for Energy IQ-tjenesten er ca. 25 kr. pr. måned eller knap 200 kr. pr. år.

Vær opmærksom på, at der er størst besparelse at hente ved brug i boliger med radiator – med gulvvarme tager det længere tid at regulere varmen.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billigere Arlo-overvågningskameraer

Føntørrer der beskytter hovedbunden

Markedets mest effektive rengøringsmaskine

To beholdere i en airfryer

Fritstående opvaskemaskine i rustfri stål

Sommerens udekøkken fra IKEA

Er din Philips Hue berørt?

Airfryer med 11 liter - eller 2 x 5,5 liter

Ny luftvarmepumpe fra LG

Electrolux-støvsuger fremstillet af genbrugsmateriale

Trådløs opladning der ikke er synlig

Smarte plæneklippere til budgetpris

0
Scroll to Top