Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Steambox – elektrisk madkasse med damp

Steambox er en genopladelig elektrisk madkasse, der bruger damp til at opvarme din frokost.

Skrevet af / 01/08/2023 - 08:00
Steambox – elektrisk madkasse med damp

Efter tre års udviklingsarbejde præsenterede den hollandske virksomhed Steambox i sit første produkt – Steambox – på CES i Las Vegas i januar. Den smarte madkasse er nu tilgængelig i USA og Europa.

Steambox er efter sigende verdens første elektriske madkasse, der bruger damp – den fungerer som en bærbar dampovn, der kan varme op til tre måltider på én opladning.

Man lægger helt enkelt sit måltid i Steambox’ens madbeholder, placerer den i Steambox’en og fylder den lille vandbeholder op (medmindre man har adgang til vand på arbejdet). Når man bliver sulten, hælder man vandet fra beholderen på varmelegemet i Steambox, stiller madcontaineren (uden låg) på varmeelementet og indstiller timeren. Afhængigt af typen af mad og starttemperaturen tager det 15-20 minutter at opvarme maden ved hjælp af damp. Der er også en tilhørende app, hvor man kan styre enheden og finde opskrifter.

Steambox-1 Steambox-2 Steambox-3 Steambox-4
<
>
Steambox. Foto Steambox.

Sammenlignet med konventionel opvarmning eller mikroovn får dampning maden til at smage bedre, samtidig med at flere næringsstoffer bevares under opvarmningsprocessen, oplyser virksomheden.

Vi har set øget frihed og fleksibilitet i så mange brancher. Nu er det tid til, at Steambox gør det samme for fødevareindustrien,” siger Amit Jaura, CEO for Steambox.

Steambox er designet til at opvarme allerede tilberedt mad, men den kan også bruges til at tilberede visse typer mad (f.eks. grøntsager). Virksomheden anbefaler dog ikke, at man tilbereder råt kød, kylling eller fisk med Steambox.

Man kan også opvarme frosne måltider med Steamboxen, men det vil tage mere end 15-20 minutter.

Steambox har en effekt på 120 watt, og en opladning giver ca. 45 minutters dampning (svarende til to til tre måltider). Produktets mål er 27 x 16,5 x 9 cm (madbeholderen rummer 0,75 liter), og vægten er 1,99 kilo. Man kan tilkøbe ekstra madbeholdere – og madbeholderne tåler maskinvask.

Pris og tilgængelighed

Steambox kan købes nu på virksomhedens hjemmeside Steam-box.com for 1.893 kroner, og virksomheden planlægger en bredere distribution til efteråret.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Roborock Qrevo S gør sig selv ren

Let installeret smart lås fra Aqara

Autentisk pizza på mindre plads

Bertazzoni tager patent på Air-Tec

Smart Home-produkter til kæledyr

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Scroll to Top