TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Smart Home røgalarm skal give ekstra tryghed

Schneider Electric lancerer en trådløs, intelligent røgalarm, som giver besked via mobilen samt et akustisk alarmsignal ved røg- og varmeudvikling i boligen.

forfatter
Publiceret 23/04/2022 - 09:16

Hvert år omkommer der i gennemsnit 63 personer som følge af dødsbrande i danske hjem (fra 2010-2019). Langt de fleste dødsfald – 57% – skyldes rygning, mens uforsigtighed ved madlavning og glemte stearinlys er årsag til henholdsvis 6% og 5% af tilfældene. Men 14% opstår af ukendte årsager.

En stor del af disse dødsbrande kunne være undgået, hvis der havde været installeret en røgalarm i boligen. Ved at gøre røgalarmen lettere at bruge og øge muligheden for notifikationer til hjemmets beboere, vil Schneider Electric gøre sit til, at danskerne får installeret røgalarmer i hjemmet og dermed være med til at forebygge dødsbrande, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Firmaet har derfor lanceret den nye Wiser røgalarm, der kan integreres med de øvrige produkter i Schneider Electrics Wiser Smart Home-system.

Integreres røgalarmen i Wiser-systemet, sikrer den trådløse forbindelse mellem røgalarm og gateway, at man både får en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet.

Røgalarmen fra Schneider Electric fungerer både sammen med Android og iOS. (Foto: Schneider Electric)

Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i Wisers økosystem. F.eks. ved at tænde al lyset i boligen ved registrering af røg- eller varmeudvikling for at sikre, at du bliver opmærksom på den potentielle fare. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere Wiser-røgalarmer indstilles til at gå af samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

Røgalarmen er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser-røgalarmer eller lysstyringsenheder i hjemmet, hvis internettet skulle være nede.

Pris og tilgængelighed

Den smarte røgalarm bliver tilgængelig i løbet af kort tid. En vejledende pris vil producenten ikke dele med os i skrivende stund.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Et miniature-sundhedslaboratorium At holde styr på sit helbred for at få så godt velvære og så god livskvalitet som muligt er vigtigt. Men man tager sig ikke altid tid til at gå til lægen, for at tjekke den generelle status. Medmindre du virkelig føler dig syg, selvfølgelig.
Støvsuger bedre og spiser ikke ledninger Ny generation robotstøvsugere med kraftigere støvsugning og bedre gulvvask.
Skarpe og kloge kameraer D-Links nye overvågningskameraer til hjemmet har 2K-opløsning og kunstig intelligens.
Følg Lyd & Billede