Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Smart Home røgalarm skal give ekstra tryghed

Schneider Electric lancerer en trådløs, intelligent røgalarm, som giver besked via mobilen samt et akustisk alarmsignal ved røg- og varmeudvikling i boligen.

Skrevet af / 23/04/2022 - 09:16
Smart Home røgalarm skal give ekstra tryghed

Hvert år omkommer der i gennemsnit 63 personer som følge af dødsbrande i danske hjem (fra 2010-2019). Langt de fleste dødsfald – 57% – skyldes rygning, mens uforsigtighed ved madlavning og glemte stearinlys er årsag til henholdsvis 6% og 5% af tilfældene. Men 14% opstår af ukendte årsager.

En stor del af disse dødsbrande kunne være undgået, hvis der havde været installeret en røgalarm i boligen. Ved at gøre røgalarmen lettere at bruge og øge muligheden for notifikationer til hjemmets beboere, vil Schneider Electric gøre sit til, at danskerne får installeret røgalarmer i hjemmet og dermed være med til at forebygge dødsbrande, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Firmaet har derfor lanceret den nye Wiser røgalarm, der kan integreres med de øvrige produkter i Schneider Electrics Wiser Smart Home-system.

Integreres røgalarmen i Wiser-systemet, sikrer den trådløse forbindelse mellem røgalarm og gateway, at man både får en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet.

Røgalarmen fra Schneider Electric fungerer både sammen med Android og iOS. (Foto: Schneider Electric)

Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i Wisers økosystem. F.eks. ved at tænde al lyset i boligen ved registrering af røg- eller varmeudvikling for at sikre, at du bliver opmærksom på den potentielle fare. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere Wiser-røgalarmer indstilles til at gå af samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

Røgalarmen er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser-røgalarmer eller lysstyringsenheder i hjemmet, hvis internettet skulle være nede.

Pris og tilgængelighed

Den smarte røgalarm bliver tilgængelig i løbet af kort tid. En vejledende pris vil producenten ikke dele med os i skrivende stund.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To kurve giver flere muligheder

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Scroll to Top