TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Smart Home røgalarm skal give ekstra tryghed

Schneider Electric lancerer en trådløs, intelligent røgalarm, som giver besked via mobilen samt et akustisk alarmsignal ved røg- og varmeudvikling i boligen.

forfatter
Publiceret 23/04/2022 - 09:16

Hvert år omkommer der i gennemsnit 63 personer som følge af dødsbrande i danske hjem (fra 2010-2019). Langt de fleste dødsfald – 57% – skyldes rygning, mens uforsigtighed ved madlavning og glemte stearinlys er årsag til henholdsvis 6% og 5% af tilfældene. Men 14% opstår af ukendte årsager.

En stor del af disse dødsbrande kunne være undgået, hvis der havde været installeret en røgalarm i boligen. Ved at gøre røgalarmen lettere at bruge og øge muligheden for notifikationer til hjemmets beboere, vil Schneider Electric gøre sit til, at danskerne får installeret røgalarmer i hjemmet og dermed være med til at forebygge dødsbrande, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Firmaet har derfor lanceret den nye Wiser røgalarm, der kan integreres med de øvrige produkter i Schneider Electrics Wiser Smart Home-system.

Integreres røgalarmen i Wiser-systemet, sikrer den trådløse forbindelse mellem røgalarm og gateway, at man både får en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet.

Røgalarmen fra Schneider Electric fungerer både sammen med Android og iOS. (Foto: Schneider Electric)

Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i Wisers økosystem. F.eks. ved at tænde al lyset i boligen ved registrering af røg- eller varmeudvikling for at sikre, at du bliver opmærksom på den potentielle fare. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere Wiser-røgalarmer indstilles til at gå af samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

Røgalarmen er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser-røgalarmer eller lysstyringsenheder i hjemmet, hvis internettet skulle være nede.

Pris og tilgængelighed

Den smarte røgalarm bliver tilgængelig i løbet af kort tid. En vejledende pris vil producenten ikke dele med os i skrivende stund.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Robotplæneklippere er næste skridt for Segway Lover perfekt klippet græsplæne uden behov for kanttråd.
Smart hjælpemiddel til hjemmedyrkere Nyd friskplukkede grøntsager hele året rundt takket være smart app-styret indendørs have.
Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.
Hej, Sonos! Spil for mig! Sonos er klar med sin egen stemmestyring til juni. Foreløbig uden kontrol af Tidal og Spotify.
Overvågning overalt Arlo Go 2 kommer med 4G og Full HD video.
Ny røgalarm til det smarte hjem Schneider Electric lancerer en trådløs, intelligent røgalarm, som giver besked via mobilen samt et akustisk alarmsignal ved røg- og varmeudvikling i boligen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend