TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Segway satser på robotplæneklippere

Lover perfekt klippet græsplæne uden behov for kanttråd.

forfatter
Publiceret 17/05/2022 - 09:09

Når man siger Segway, tænker de fleste umiddelbart på de tohjulede køretøjer, der mest bruges af turister på sightseeing. Nu vil firmaet også ind på udendørsmarkedet, og deres første produkt er robotplæneklipperen Segway Navimow.

Plæneklipperen styres med en app, der efter sigende har en forenklet brugerflade, som gør det nemt at lave indstillinger, håndtere tidsplaner og meget mere.

Et kort i app’en kan bruges til at oprette præcise zoner og grænser, f.eks. hvor Navimow skal slå græsset, hvor grænserne går, og hvilke zoner i haven den skal undgå. Hvis man laver om på haven, f.eks. ved at anlægge nye blomsterbede, skal man nemt og bekvemt kunne oprette off-limit-zoner i app’en, som Navimow ikke kører ind i.

Plæneklipperen registrerer automatisk forhindringer og undgår dem. Den klipper græsset systematisk snarere end på må og få, hvilket skulle øge effektiviteten og give en perfekt vedligeholdt og klippet græsplæne.

Navimow 9 2048x1365 1
(Foto: Segway)

Hvor de fleste robotplæneklippere anvender kanttråd for at holde sig inden for rammerne, lover Segway, at Navimow klipper perfekt uden brug af kanttråd. Det sker ved hjælp af Exact Fusion Locating System (EFLS) med såkaldt fusionslokaliseringsteknologi, som hjælper Navimow med at opnå den højest mulige positionsnøjagtighed.

“Kernen i denne teknologi er brugen af GNSS-satellitsignaler til at opnå en positionsnøjagtighed på centimeterniveau ved hjælp af kinematik i realtid,” forklarer George Ren, der er General Manager for Segway BU.

“Når arbejdsområdet i haven er fastlagt, kører Navimow ikke på kryds og tværs, men følger i stedet et systematisk klippemønster takket være den intelligente navigationsalgoritme,” tilføjer George Ren.

Med sine 5 cm tykke, terrængående gummihjul kan Navimow klare stigninger på op til 45 procent. Takket være IPX6-klassificering kan den tåle nedbør, kraftige vandsprøjt og højtryksstråler.

Læs også Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.
Robotdammsugar inledning

Pris og tilgængelighed

De første enheder er på vej til Europa og forventes at være tilgængelige i begyndelsen af juni. Robotplæneklipperen fås i fire forskellige modeller:

  • Segway Navimow H500E, til græsplæner op til 500 m2: 9.999 kr.
  • Segway Navimow H800E, til græsplæner op til 800 m2: 11.999 kr.
  • Segway Navimow H1500E, til græsplæner op til 1.500 m2: 14.999 kr.
  • Segway Navimow H3000E, til græsplæner op til 3.000 m2: 19.999 kr.

Skriv en kommentar

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Robotten flytter ind En luftrensende robot, der trisser rundt i dit hjem og renser luften, hvor der er behov for det. Var det noget?
Robotplæneklippere uden spor af snor Husqvarna Nera robotplæneklippere kan undvære kanttråd, og de kan klare stejle skråninger.
Er luften ren? VINDSTYRKA er en ny og prisbillig luftsensor fra Ikea, der kan måle luftkvaliteten i det smarte hjem.
Segways robotplæneklipper ser forhindringerne GPS-styret robotplæneklipper med AI-teknologi - her er kanttråden fortid.
Sonos lader dig tale med Alexa I løbet af foråret udvides Sonos’ smarte højtalere med Amazons taleassistent Alexa
Følg Lyd & Billede