TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Segway satser på robotplæneklippere

Lover perfekt klippet græsplæne uden behov for kanttråd.

forfatter
Publiceret 17/05/2022 - 09:09

Når man siger Segway, tænker de fleste umiddelbart på de tohjulede køretøjer, der mest bruges af turister på sightseeing. Nu vil firmaet også ind på udendørsmarkedet, og deres første produkt er robotplæneklipperen Segway Navimow.

Plæneklipperen styres med en app, der efter sigende har en forenklet brugerflade, som gør det nemt at lave indstillinger, håndtere tidsplaner og meget mere.

Et kort i app’en kan bruges til at oprette præcise zoner og grænser, f.eks. hvor Navimow skal slå græsset, hvor grænserne går, og hvilke zoner i haven den skal undgå. Hvis man laver om på haven, f.eks. ved at anlægge nye blomsterbede, skal man nemt og bekvemt kunne oprette off-limit-zoner i app’en, som Navimow ikke kører ind i.

Plæneklipperen registrerer automatisk forhindringer og undgår dem. Den klipper græsset systematisk snarere end på må og få, hvilket skulle øge effektiviteten og give en perfekt vedligeholdt og klippet græsplæne.

Navimow 9 2048x1365 1
(Foto: Segway)

Hvor de fleste robotplæneklippere anvender kanttråd for at holde sig inden for rammerne, lover Segway, at Navimow klipper perfekt uden brug af kanttråd. Det sker ved hjælp af Exact Fusion Locating System (EFLS) med såkaldt fusionslokaliseringsteknologi, som hjælper Navimow med at opnå den højest mulige positionsnøjagtighed.

“Kernen i denne teknologi er brugen af GNSS-satellitsignaler til at opnå en positionsnøjagtighed på centimeterniveau ved hjælp af kinematik i realtid,” forklarer George Ren, der er General Manager for Segway BU.

“Når arbejdsområdet i haven er fastlagt, kører Navimow ikke på kryds og tværs, men følger i stedet et systematisk klippemønster takket være den intelligente navigationsalgoritme,” tilføjer George Ren.

Med sine 5 cm tykke, terrængående gummihjul kan Navimow klare stigninger på op til 45 procent. Takket være IPX6-klassificering kan den tåle nedbør, kraftige vandsprøjt og højtryksstråler.

Læs også Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.
Robotdammsugar inledning

Pris og tilgængelighed

De første enheder er på vej til Europa og forventes at være tilgængelige i begyndelsen af juni. Robotplæneklipperen fås i fire forskellige modeller:

  • Segway Navimow H500E, til græsplæner op til 500 m2: 9.999 kr.
  • Segway Navimow H800E, til græsplæner op til 800 m2: 11.999 kr.
  • Segway Navimow H1500E, til græsplæner op til 1.500 m2: 14.999 kr.
  • Segway Navimow H3000E, til græsplæner op til 3.000 m2: 19.999 kr.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Fremtiden er lys og smart Intelligente lyskilder er en af de vigtigste dele i det smarte hjem. Vi har testet smarte pærer og lamper fra seks producenter.
Smart-hjem: Bedre kaffe fra smarte maskiner Teknologi-interesserede kaffedrikkere bør afgjort overveje en smart kaffemaskine. Smart-kaffe er bedre kaffe!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend