Hvis pizzaen skal væree sprød i bunden og saftig i fyldet, med med de rigtige, svedne leopardpletter, skal ovnen være nogle ganske få grader køligere end Helvede.
Mere præcist skal der en temperatur på 450 til 500 grader til for at bage en perfekt pizza på 90 sekunder. For lav eller for høj temperatur udgør forskellen mellem slatten og forkullet. Som vores pizzaekvilibrist Lasse Torp Hansen fandt ud af gennem praktiske forsøg i køkkenet.
For bedre at kunne sætte tørre tal på bagekunsten har Ooni nu lavet Ooni Digital Infrared Thermometer, der aflæser overfladetemperaturen på din pizzasten på sikker afstand. Når den infrarøde lysstråle rammer pizzastenen i ovnen, aflæses temperaturen.
Termometeret er udstyret med en baggrundsbelyst farveskærm, der viser temperaturen i realtid. Temperaturen kan måles for et punkt eller et område. Termometeret er indstillet til brug på en cordierite pizzasten, men kan justeres til at aflæse stål eller andre materialer og overflader.
Ooni Digital Infrared Thermometer kan købes på Ooni’s hjemmeside til en pris på 50 EUR (ca. 375 kroner).
