Nyhed

Ooni lancerer to nye pizzaovne

Lige meget om du foretrækker el, gas, kul eller træ, så er der nu en pizzaovn til dig i Oonis sortiment.

Den populære pizzaovnsproducent Ooni præsenterer 2 nye ovne i deres sortiment. Heriblandt deres første elektriske model, Ooni Volt 12.

Ovnen, som allerede nu er på gaden, blev fremvist for os en solskinstorsdag i marts. Deres mål har helt tydeligt været at lave en elektrisk, indendørs pizzaovn, som kan hamle op med de træfyrede varianter.

At fyre op med træ er utroligt charmerende, men man skal huske at dreje sin pizza, da den ikke varmer helt så lidt som del elektriske (Foto: Lasse Torp Hansen)

Volt 12 har en opvarmningstid på 20 minutter, hvorefter den 450 graders varme ovn kan lave blød dej til sprød pizza på mellem 90 – 120 sekunder. En performance, som en almindelig hjemmeovn ikke kommer i nærheden af, lige meget hvor god en pizzasten man ejer. På lanceringsdagen var smagen fra Volt 12 fuldt på niveau med den træfyrede.

Volt 12 leverer på temperaturen, hvilket gør det muligt at lave den sprøde og luftige bund man normalt kun finder på de bedste pizzasteder i byen (Foto: Lasse Torp Hansen)

Den elektriske ovn har den fordel, at du kan styre varmeelementet i toppen. Det er praktisk, hvis du godt kan lide ekstra sprøde svampe eller grøntsager på din pizza. Ovnen har plads til en 12” pizza, som du kan observere igennem en 3-lags glaslåge i borsilikatglas. Overfladen i pulverlakeret kulstofstål bliver varm, men ikke varm, at man brænder sig.

Volt 12 vejer 17,8 kilo, og er designet til blive brugt både ude og inde, men har ikke godt af at blive efterladt ude hele året.

Den ledningsfrie

Den 2. nyhed er en mere traditionel udendørspizzaovn, kaldet Ooni Karu 12G. Skorstenen er ikke til pynt, og du kan vælge at opvarme den ved hjælp af kul, gas eller træ. Ud over charmen ved åben ild kan ovnen bryste sig af en lidt hurtigere tilberedningstid, nemlig helt ned til 60 sekunder. Temperaturen kan nå op til 500 grader C, hvilket kan følges på det indbyggede termometer. Design og teknik er baseret på større Karu 16G.

Hvis du foretrækker gas, så skulle 12G i følge Ooni bruge 36 % mindre, sammenlignet med tidligere Ooni modeller.

Sådan ser en perfekt afbagt pizza ud efter kun få minutter. Især en surdejsbund har rigtig godt af lidt sorte pletter (Foto: Lasse Torp Hansen)

Sammen med de to nye ovne lanceres lidt ekstra tilbehør til pizzaelskeren. Laver du din egen dej, kan du nu tilkøbe et sæt hævekasser af BPA-fri polypropylen, der har plads til seks dejkugler i hver.

Låget til kasserne sælges separat, hvilket skyldes at det også fungere som et multifunktionelt skærebræt af FSC-bambus.

Priser og tilgængelighed

Ovnene kan købes fra 3. marts på fabrikantens hjemmeside.

Ooni Volt 12: Vejl. Udsalgspris: 6.680 kroner

Ooni Karu 12G: Vejl. Udsalgspris: 3190 kroner

Ooni Pizza Dough Boxes: Vejl. Udsalgspris: 375 kroner

Ooni Pizza Prep Lid: Vejl. Udsalgspris: 299 kroner

Les videre
Exit mobile version