Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

IKEA på vej med nye trådløse sensorer til det smarte hjem

Indsendte registreringer afslører, at IKEA har en ny bevægelses- og åbningssensor på tapetet.

Skrevet af / 27/06/2023 - 16:57
IKEA på vej med nye trådløse sensorer til det smarte hjem

Det er tydeligt, at IKEA tager sit smart home-initiativ alvorligt. De første produkter var lidt kiksede og manglede funktionalitet, men de er hurtigt blevet bedre. Og nu er der tilsyneladende en ny generation af produkter på vej. I første omgang udskiftede de den besværlige gamle Trådfri Gateway med hubben Dirigera, som er mere stabil og forberedt på fremtiden med understøttelse af Matter.

Læs også IKEA Trådfri Bevægelsessensor En praktisk måde at tænde smart-lys på, men selve enheden kunne have været smartere.

De er også begyndt at udskifte de gamle trætte fjernbetjeninger med pænere og mere tidssvarende modeller. Og nu ser det ud til, at den gamle Trådfri bevægelsessensor er på vej til at blive udskiftet. Hvilket er heldigt, for den var langt bagud i forhold til Philips Hues tilsvarende sensor.

Læs også Ny IKEA Trådfri-lysdæmper IKEA kom til at afsløre nyt Trådfri-produkt i en opdatering af IKEA Home Smart-app'en.

Det er websitet Apple Insider, der er kommet i besiddelse af dokumenter, som viser, at IKEA lader det kinesiske firma Leedarson udvikle en bevægelsessensor ved navn Vallhorn. Vi får dog ikke meget andet at vide, end at den drives af AAA-batterier og anvender Zigbee-protokollen. Forhåbentlig får den flere funktioner og indstillinger end den gamle.

Tegning af Vallhorn-bevægelsessensoren (Kilde: Leedarson)

Men ifølge dokumenterne er der også et helt nyt produkt på vej. Nemlig en åbne/lukke-sensor kaldet Parasoll. Sådanne sensorer bruges til at tjekke, om døre, vinduer, postkasser og lignende er åbne eller lukkede. Den kan enten bruges som en del af et alarmsystem eller blot udløse en notifikation eller tænde en lampe.

Kilde: Apple Insider

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Scroll to Top