Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

For meget af alt det gode?

Hold styr på vægten og sundhedstilstanden med Body Scan

Skrevet af / 22/12/2022 - 13:20
For meget af alt det gode?

At bukserne har en tendens til at krympe i løbet af julen kender mange af os nok kun alt for godt … en flæskesteg her og en skudefuld risalamande der. Og uanset hvad man synes om svigermor, kan man bare ikke modstå hendes brunede kartofler og flødesovs – for slet ikke at tale om hjemmebag og konfekt …

Body Scan-systemet fra Withings kan på en enkel måde hjælpe dig med at holde styr på din vægt og din generelle sundhedstilstand, uden at du behøver at gå til lægen.

Body Scan ligner en almindelig vægt, men er udstyret med et særligt håndtag, som du holder med begge hænder, når du vejer dig. (Foto fra producenten)

Body Scan består af en hærdet glasplade og ligner en normal vægt. Men den er udstyret med et udtrækkeligt håndtag, som du holder med begge hænder, når du vejer dig selv. Platformen har fire vægtsensorer og 15 ITO-elektroder. Ud over at vise din vægt på den højopløselige 3,2″ LCD-farveskærm med høj opløsning analyserer vægten desuden din kropssammensætning samt visceralt fedt (mavefedt). Body Scan kan også aflæse individuelle kropsdele, f.eks. torso, arme og ben.

Vægten analyserer også brugerens electrodermale aktivitet (EDA) samt hjertesundhed med, ifølge pressemeddelelsen, hidtil uset præcision. Den måler også et 6-punkts EKG, stående hjertefrekvens, pulsbølgehastighed og vaskulær alder (blodkar). EKG-funktionen med 6-punkts EKG har endnu ikke fået den medicinske CE-godkendelse, men alle vægte, der er købt før godkendelsen er færdig, vil blive opdateret med funktionen.

Body Scan giver dig et dagligt overblik over dit helbred, så du kan påvirke dit eget helbred i en positiv retning. Vægten kan også registrere bl.a. nervekomplikationer, der opstår i forbindelse med type 2-diabetes, atrieflimren og hjerterytmeforstyrrelser, der kan føre til blodpropper og slagtilfælde.

Sundhedssystemet Body Scan. (Foto fra producenten)

Body Scan drives af et opladeligt batteri, som siges at holde op til et år, selvfølgelig afhængigt af, hvor tit du bruger den.

Health+

Ud over en omfattende sundhedsanalyse giver Body Scan brugeren adgang til rådgivning, kliniske specialister og personlige, holistiske sundhedsplaner. For at få adgang til dette og få mest muligt ud af din vægt, kræver det et abonnement på Withings sundhedsapp Health+. Her findes programmer, der er udviklet i samarbejde med specialister i kardiovaskulær, neurologisk og metabolisk medicin med det formål at hjælpe dig som bruger med at nå dine sundhedsmål. App’en udarbejder værdifulde statistikker baseret på velkendte måleparametre og giver dig mulighed for at kontakte medicinske specialister for at få råd og konsultationer baseret på dine sundhedsdata, der leveres i realtid.

De personlige sundhedsplaner omfatter angiveligt emner som kost, søvn, motion og stresshåndtering og vil også tilbyde et væld af informationer, der kan motivere til adfærds- og livsstilsændringer, som kan forbedre resultaterne og hjælpe brugeren med at nå sine sundhedsmål.

Tilgængelighed og pris

Body Scan forventes at være tilgængelig i Danmark i anden halvdel af 2022, når de har opnået CE-certificering. Body Scan vil kunne fås i to farver, sort og hvid. 

Billigt bliver det ikke – men så er der færre penge at snolde for! Prisen bliver ca. 2.500 kroner, inkluderet tre måneders prøveabonnement på Withings sundheds- og velværeprogrammer. Ønsker du fortsat abonnement, kan du enten betale månedsvis eller for et år ad gangen.

Læs mere på Withings hjemmeside.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Nutribullet gør comeback i Norden

CSA har lanceret sikkerhedsstandard for intelligente hjem

LG udvider sit premium-sortiment

Lyd & Billede
Scroll to Top