Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Ecoloc øger madens holdbarhed i køleskabet

Ved at dræbe skadelige bakterier holder ingredienser og rester meget længere.

Skrevet af / 16/12/2023 - 10:05
Ecoloc øger madens holdbarhed i køleskabet

I de senere år har der været meget snak om madspild. Både fordi butikker smider fuldt spiselig mad ud, blot fordi udløbsdatoen er overskredet, men også i forhold til alle de madrester, vi smider ud derhjemme. Vi har sikkert alle sammen fundet et glemt glas bagerst i køleskabet med sidste uges aftensmad, som nu er blevet uspiselig. Det skal der ændres på, hvis det står til det svenske firma EcoLoc, der hævder at have, om ikke en løsning, så i hvert fald en måde at reducere problemet på.

“Hver gang maden kommer i kontakt med den cirkulerende luft, eller du rører ved den med hænderne, bliver den forurenet, hvilket sætter gang i nedbrydningsprocessen,” siger Johan Tingsborg fra EcoLoc.

Virksomhedens løsning er en bakteriedræbende lampe, som bruger det samme ultraviolette lys, som hospitaler bruger til at desinficere hele rum. Teknologien kan desinficere tæt på 100 procent og er udviklet af virksomheden PureFiz Technologies, som tidligere har brugt den til at rense vand.

(Foto: EcoLoc)

Vi ser, at denne teknologi kan bruges i køleskabe og faktisk forbedre deres kernefunktion. Men nu kan vi reducere madspild hurtigere ved at implementere teknologien i et køkkenprodukt, der kan bruges i kombination med køleskabet,” siger Rune Torbjörnsen, CEO for PureFize Technologies.

Produktet består dels af en lampe, dels låg, der passer til IKEA’s 365-serie af madskåle, så man ikke behøver at købe specielle skåle. Når man har fyldt maden/resterne i, sætter man låget på og tænder lampen, som dræber alle forurenende stoffer på tre minutter.

Pris og tilgængelighed

EcoLoc fås som et startsæt med UV-lampe og tre låg til 1.646 kroner. Du kan også købe en 3-pak med låg for 346 kroner.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Spil Doom på din plæneklipper

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

Glat hår uden varmeplader

AI-søvnforbedring med TipTraQ

En smart kattebakke

Husqvarna Nera plæneklipper til villa-haven

X30 Ultra er den nye topmodel fra Dreame Technology.

0
Scroll to Top