Seriøse retro-forstærkere fra Cambridge Audio

De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Annonce
Annonce
forfatter

Med de nye forstærkere Evo 75 og Evo 150 tager engelske Cambridge Audio alt-i-et til et nyt niveau. De er kun retro af udseende, for disse lækre forstærkere kan streame alt, hvad man kan ønske sig.

Både Tidal Connect- og Spotify Connect-funktionalitet er indbygget, hvilket betyder, at brugere af disse tjenester kan afspille musik direkte fra streaming-app’en over til lydanlægget. Cambridge Evo er også Roon Ready, så Roon-brugere kan koble deres PC eller Mac til forstærkerne via netværket.

Men det stopper ikke dér, for oven i hatten er der AirPlay 2 og Chromecast. Hvilket betyder, at man kan spille næsten alt, hvad man vil, fra mobilen, uden at Cambridge-forstærkerne har brug for deres egen app (en standard fjernbetjening, også den passende retro, medfølger).

Det gør det også muligt at koble forstærkerne til et smart-hjem med Google Home eller Nest eller med Apple HomeKit. Diktér via mobil eller smart-ur, eller brug en Google Nest-højttaler eller en Apple HomePod.

Cambridge kræver ikke en særlig mobil-app – man bruger bare de apps, man kender. En fjernbetjening er der derimod med. (Foto: Cambridge Audio)

En overflod af tilslutninger

Hvis man alligevel synes, at alskens netværkstilslutning er bøvlet, og bare vil bruge Bluetooth, så kan man også det. Derudover er der alt, hvad man har brug for af analoge og digitale indgange, både ubalanceret RCA, balanceret XLR, HDMI med ARC til tilslutning af TV og en USB-DAC-indgang til PC-tilslutning.

Annonce
Læs også
Naim Uniti Atom Skal du have en lille, men komplet forstærker med streaming, så kender vi ikke nogen bedre end Naim Uniti Atom.

De har heller ikke glemt en pladespillerindgang. Den er til MM-pickupper, og hvis man er usikker på, om man har MM eller MC, så har man næsten garanteret MM. En hovedtelefonudgang er der også.

Cambridge Evo 75 og Evo 150 har en overflod af tilslutninger, både digitale og analoge. Inklusive balanceret, HDMI og USB-B. (Foto: Cambridge Audio)

Stilrent design

Evo 75 og Evo 150 er identiske af udseende og både stilrene og minimalistiske. Sidepanelerne i valnød er inspireret af Cambridge Audios allerførste produkt, forstærkeren P40. Men der medfølger også sorte paneler i Richlite – et materiale, der hovedsagelig er lavet af genbrugspapir – og man kan skifte mellem panelerne, som man ønsker.

Hvis man ikke kan lide sidepaneler i træ, kan man skifte til sorte. Begge dele er inkluderet i kassen. (Foto: Cambridge Audio)

Hypex-forstærkere

Evo 75 er den mindst kraftige med sine 2 x 75 klasse D-watt NCore forstærkermoduler fra Hypex. Disse anses for at være nogle af de mest vellydende forstærkermoduler i klasse D og bruges både i billige og svinedyre forstærkere. F.eks. Mola Mola Kula med en startpris på 82.000 kroner!

Evo 150 har, som navnet tilsiger, 2 x 150 watt og er altså dobbelt så kraftig som Evo 75.

I hjertet af digitaldelen sidder der ESS Sabre DAC’er med høj opløsning for at håndtere det digitale signal på bedst mulig vis.

Annonce
(Foto: Cambridge Audio)

Priser og tilgængelighed

Cambridge Evo 75 og Evo 150 bliver tilgængelige her i april, prissat til henholdsvis 15.995 og 19.995 kroner. Med andre ord er det ikke meget, der adskiller dem, og når effekten er den eneste forskel, har vi en fornemmelse af, at den kraftigste vil sælge bedst.

Dansk distributør er AV-Industry.

(Foto: Cambridge Audio)

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Vi bliver lovet masser af fylde og bas med den kompakte soundbar SC-HTB490, der også har trådløs subwoofer.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Udstyret med 3D-bevægelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro give et bedre overblik.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-højttalere.
For første gang kan man streame video i næsten tabsfri 4K UHD Blu-ray-kvalitet. Men langtfra alle får adgang til tjenesten.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.