Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Seriøse retro-forstærkere fra Cambridge Audio

De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.

Skrevet af / 08/04/2021 - 10:34
Seriøse retro-forstærkere fra Cambridge Audio

Med de nye forstærkere Evo 75 og Evo 150 tager engelske Cambridge Audio alt-i-et til et nyt niveau. De er kun retro af udseende, for disse lækre forstærkere kan streame alt, hvad man kan ønske sig.

Både Tidal Connect- og Spotify Connect-funktionalitet er indbygget, hvilket betyder, at brugere af disse tjenester kan afspille musik direkte fra streaming-app’en over til lydanlægget. Cambridge Evo er også Roon Ready, så Roon-brugere kan koble deres PC eller Mac til forstærkerne via netværket.

Men det stopper ikke dér, for oven i hatten er der AirPlay 2 og Chromecast. Hvilket betyder, at man kan spille næsten alt, hvad man vil, fra mobilen, uden at Cambridge-forstærkerne har brug for deres egen app (en standard fjernbetjening, også den passende retro, medfølger).

Det gør det også muligt at koble forstærkerne til et smart-hjem med Google Home eller Nest eller med Apple HomeKit. Diktér via mobil eller smart-ur, eller brug en Google Nest-højttaler eller en Apple HomePod.

Cambridge kræver ikke en særlig mobil-app – man bruger bare de apps, man kender. En fjernbetjening er der derimod med. (Foto: Cambridge Audio)

En overflod af tilslutninger

Hvis man alligevel synes, at alskens netværkstilslutning er bøvlet, og bare vil bruge Bluetooth, så kan man også det. Derudover er der alt, hvad man har brug for af analoge og digitale indgange, både ubalanceret RCA, balanceret XLR, HDMI med ARC til tilslutning af TV og en USB-DAC-indgang til PC-tilslutning.

Læs også Naim Uniti Atom Skal du have en lille, men komplet forstærker med streaming, så kender vi ikke nogen bedre end Naim Uniti Atom.

De har heller ikke glemt en pladespillerindgang. Den er til MM-pickupper, og hvis man er usikker på, om man har MM eller MC, så har man næsten garanteret MM. En hovedtelefonudgang er der også.

Cambridge Evo 75 og Evo 150 har en overflod af tilslutninger, både digitale og analoge. Inklusive balanceret, HDMI og USB-B. (Foto: Cambridge Audio)

Stilrent design

Evo 75 og Evo 150 er identiske af udseende og både stilrene og minimalistiske. Sidepanelerne i valnød er inspireret af Cambridge Audios allerførste produkt, forstærkeren P40. Men der medfølger også sorte paneler i Richlite – et materiale, der hovedsagelig er lavet af genbrugspapir – og man kan skifte mellem panelerne, som man ønsker.

Hvis man ikke kan lide sidepaneler i træ, kan man skifte til sorte. Begge dele er inkluderet i kassen. (Foto: Cambridge Audio)

Hypex-forstærkere

Evo 75 er den mindst kraftige med sine 2 x 75 klasse D-watt NCore forstærkermoduler fra Hypex. Disse anses for at være nogle af de mest vellydende forstærkermoduler i klasse D og bruges både i billige og svinedyre forstærkere. F.eks. Mola Mola Kula med en startpris på 82.000 kroner!

Evo 150 har, som navnet tilsiger, 2 x 150 watt og er altså dobbelt så kraftig som Evo 75.

I hjertet af digitaldelen sidder der ESS Sabre DAC’er med høj opløsning for at håndtere det digitale signal på bedst mulig vis.

(Foto: Cambridge Audio)

Priser og tilgængelighed

Cambridge Evo 75 og Evo 150 bliver tilgængelige her i april, prissat til henholdsvis 15.995 og 19.995 kroner. Med andre ord er det ikke meget, der adskiller dem, og når effekten er den eneste forskel, har vi en fornemmelse af, at den kraftigste vil sælge bedst.

Dansk distributør er AV-Industry.

(Foto: Cambridge Audio)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

Smukke rørforstærkere fra Jadis

Vanvittig forstærker fra Linn

WaveLab 12: Den største opdatering nogensinde

Vild, vildere, Goldmund

0
Scroll to Top