Sennheiser lover sandhedsserum

Sennheisers nye hørepropper IE 300 skal give en lydoplevelse af højeste kvalitet. De koster kassen, så de bør også lyde derefter!
Annonce
Annonce
forfatter

Man kan sige, hvad man vil, om både semitrådløse og helt trådløse hørepropper. Jo, de er praktiske, man kan føre samtaler med dem og fremmane mobiltelefonens stemmeassistent. Og nogle af dem lyder også godt. Derfor dominerer de helt trådløse hørepropper i budgetklassen og et godt stykke op i premium-segmentet.

Men lyden fra trådløse hørepropper bliver aldrig helt i top, fordi de har begrænset forstærkereffekt og desuden komprimeret Bluetooth-lyd. I de dyrere prisklasser er det derfor stadig kablede hørepropper, der gælder.

Og det er her, man finder de nye Sennheiser IE 300. Fremstillet i Tyskland for at tilfredsstille de mest ihærdige lydentusiaster med nuanceret og naturlig lyd. Musik i studiekvalitet, kort sagt.

Læs også
Rippet favorit Med CX 400BT har Sennheiser taget udgangspunkt i deres topmodel og fjernet alle unødvendige ekstrafunktioner for at sænke prisen.

Extra Wide Band

Sennheiser IE 300 har ikke de største drivere (“højttaler-enheder”) på markedet. De måler kun 7 mm, hvor flere andre har både 10 og 12 mm drivere. Det kan være en ulempe i basområdet, hvor der er brug for noget areal for at flytte tilstrækkelig med luft. Men det kan man kompensere for med større slaglængde.

Mindre drivere har desuden den fordel, at de er i stand til at gengive højere frekvenser og dermed give mere luftig diskant med mindre forvrængning. Sennheisers drivere skal gengive et ekstra stort frekvensregister (6 Hz – 20 kHz) og kaldes derfor XWB, eller Extra Wide Band.

Annonce

Driverne har fået en særlig membranfolie, der skal minimere resonanser og harmonisk forvrængning. Deres bagstykke skal desuden mindske refleksioner inde i huset, og et ekstra kammer eliminerer resonanser i øregangen for at få en mere raffineret og detaljeret diskantgengivelse.

Ankepunkter ved topmodellen

Driverne i IE 300 er meget lig dem i topmodellen IE 800 S. Også de er 7 mm Extra Wide Band, men dækker frekvensområdet 8 Hz – 41 kHz. Det er nogle rigtig gode hørepropper, men vi syntes, at 7.500 kroner er en hamper pris, da ankepunkterne var, at de var tunge og havde begrænset dynamik selv med en kraftig forstærker.

Hvis IE 800 S havde kostet det halve, ville de have været et pletskud rent lydmæssigt. Og hvis IE 300 til godt 2.000 kroner giver meget af samme kvalitet, vil de være et meget bedre køb.

Sennheiser IE 300 er et par seriøse hørepropper til kræsne lyttere. Det bør de også være til over 2.000 kroner. (Foto: Sennheiser)

Behagelig lydoplevelse

IE 300 tilbyder “exceptionel holdbarhed og komfort med et design inspireret af det professionelle lydunivers”. De ergonomiske funktioner inkluderer justérbare og fleksible øredutter af silikone og memory-skum i tre størrelser (S/M/L) for at få den bedst mulige pasform og komfort til lange lyttesessioner samt optimal lydisolering. Så kræsne lyttere kan nyde lyden uforstyrret, selv i støjende omgivelser.

Forstærket kabel

Sennheiser IE 300 har et medfølgende kabel, der er forstærket med para-aramid for ekstra holdbarhed “selv efter tusindvis af bøjninger”. Ledningen kan også let skiftes ud for optimal fleksibilitet.

Annonce

For yderligere holdbarhed er det forgyldte Fidelity+ MMCX-stik placeret i et forsænket 4,8 mm bredt hunstik i huset. Stikket for enden af kablet er af typen 3,5 mm ubalanceret (minijack), men balancerede kabler med 2,5 og 4,4 mm stik er tilgængelige som tilbehør. Desuden medfølger en premium-taske til praktisk og sikker opbevaring.

Pris og tilgængelighed

Sennheiser IE 300 vil være tilgængelige her i Europa fra marts 2021. Prisen bliver 2.199 kroner.

sennheiser.com

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
Pro-Ject har opgraderet retro-pladespilleren The Classic og skabt et af de bedste køb i klassen.
Et bedre phono-trin kan være det, der skal til for at løfte selv de mindste nuancer ud af rillerne på vinylen.
Har du en Formation-højttaler fra B&W, kan du glæde dig over, at B&W Music-appen endelig er kommet til musikafspilning og multirumsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den er stor, den er lækker - og vi får den nok aldrig at se i Danmark.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!
Canon opgraderer EOS M50 med en række nye videofunktioner.
Rygtet vil vide, at Sony WF-1000XM4 er lige rundt om hjørnet.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Med radar og 3D-teknologi får du fuld kontrol med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe på vores breddegrader.
Elektrostatiske hovedtelefoner fra Japanske Stax kan igen købes i Skandinavien.