Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sennheiser lover sandhedsserum

Sennheisers nye hørepropper IE 300 skal give en lydoplevelse af højeste kvalitet. De koster kassen, så de bør også lyde derefter!

Skrevet af / 28/01/2021 - 09:09
Sennheiser lover sandhedsserum

Man kan sige, hvad man vil, om både semitrådløse og helt trådløse hørepropper. Jo, de er praktiske, man kan føre samtaler med dem og fremmane mobiltelefonens stemmeassistent. Og nogle af dem lyder også godt. Derfor dominerer de helt trådløse hørepropper i budgetklassen og et godt stykke op i premium-segmentet.

Men lyden fra trådløse hørepropper bliver aldrig helt i top, fordi de har begrænset forstærkereffekt og desuden komprimeret Bluetooth-lyd. I de dyrere prisklasser er det derfor stadig kablede hørepropper, der gælder.

Og det er her, man finder de nye Sennheiser IE 300. Fremstillet i Tyskland for at tilfredsstille de mest ihærdige lydentusiaster med nuanceret og naturlig lyd. Musik i studiekvalitet, kort sagt.

Læs også Rippet favorit Med CX 400BT har Sennheiser taget udgangspunkt i deres topmodel og fjernet alle unødvendige ekstrafunktioner for at sænke prisen.

Extra Wide Band

Sennheiser IE 300 har ikke de største drivere (“højttaler-enheder”) på markedet. De måler kun 7 mm, hvor flere andre har både 10 og 12 mm drivere. Det kan være en ulempe i basområdet, hvor der er brug for noget areal for at flytte tilstrækkelig med luft. Men det kan man kompensere for med større slaglængde.

Mindre drivere har desuden den fordel, at de er i stand til at gengive højere frekvenser og dermed give mere luftig diskant med mindre forvrængning. Sennheisers drivere skal gengive et ekstra stort frekvensregister (6 Hz – 20 kHz) og kaldes derfor XWB, eller Extra Wide Band.

Driverne har fået en særlig membranfolie, der skal minimere resonanser og harmonisk forvrængning. Deres bagstykke skal desuden mindske refleksioner inde i huset, og et ekstra kammer eliminerer resonanser i øregangen for at få en mere raffineret og detaljeret diskantgengivelse.

Ankepunkter ved topmodellen

Driverne i IE 300 er meget lig dem i topmodellen IE 800 S. Også de er 7 mm Extra Wide Band, men dækker frekvensområdet 8 Hz – 41 kHz. Det er nogle rigtig gode hørepropper, men vi syntes, at 7.500 kroner er en hamper pris, da ankepunkterne var, at de var tunge og havde begrænset dynamik selv med en kraftig forstærker.

Hvis IE 800 S havde kostet det halve, ville de have været et pletskud rent lydmæssigt. Og hvis IE 300 til godt 2.000 kroner giver meget af samme kvalitet, vil de være et meget bedre køb.

Sennheiser IE 300 er et par seriøse hørepropper til kræsne lyttere. Det bør de også være til over 2.000 kroner. (Foto: Sennheiser)

Behagelig lydoplevelse

IE 300 tilbyder “exceptionel holdbarhed og komfort med et design inspireret af det professionelle lydunivers”. De ergonomiske funktioner inkluderer justérbare og fleksible øredutter af silikone og memory-skum i tre størrelser (S/M/L) for at få den bedst mulige pasform og komfort til lange lyttesessioner samt optimal lydisolering. Så kræsne lyttere kan nyde lyden uforstyrret, selv i støjende omgivelser.

Forstærket kabel

Sennheiser IE 300 har et medfølgende kabel, der er forstærket med para-aramid for ekstra holdbarhed “selv efter tusindvis af bøjninger”. Ledningen kan også let skiftes ud for optimal fleksibilitet.

For yderligere holdbarhed er det forgyldte Fidelity+ MMCX-stik placeret i et forsænket 4,8 mm bredt hunstik i huset. Stikket for enden af kablet er af typen 3,5 mm ubalanceret (minijack), men balancerede kabler med 2,5 og 4,4 mm stik er tilgængelige som tilbehør. Desuden medfølger en premium-taske til praktisk og sikker opbevaring.

Pris og tilgængelighed

Sennheiser IE 300 vil være tilgængelige her i Europa fra marts 2021. Prisen bliver 2.199 kroner.

sennheiser.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top