Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsung præsenterer forårets TV-nyheder

Her er, hvad vi ved om Samsungs nye 2021-modeller.

Skrevet af / 14/04/2021 - 17:50
Samsung præsenterer forårets TV-nyheder

Idet vi går mod lysere tider, lancerer TV-producenterne også et væld af nye TV-modeller. Samsung viste allerede årets nyheder frem i januar, men det er først nu, midt i ​​april, at vi får dem ordentligt at se. ​​Flere af 2021-modellerne er nu landet i butikkerne.

Samsung plejer normalt at markere deres europæiske lancering med et stort pressearrangement – Samsung EU Forum. Sidste års event fandt sted på Malta, men i år holder de (af corona-indlysende årsager) et rent digitalt seminar i stedet. Lyd & Billede er selvfølgelig på pletten!

Samsungs 2021-modeller lægger som sædvanlig vægt på billedkvalitet, smarte funktioner og spiloplevelser, med TV-skærme i snart sagt alle størrelser og prisklasser.

Blandt de mest spændende nyheder er de nye Neo QLED-TV’er med Mini-LED-teknologi, en finpudset version af The Frame og ikke mindst de kolossale MicroLED-skærme. Og nu kan du også få et Samsung-TV til udendørs brug på terrassen!

Neo QLED 4K & 8K

Spydspidsen i det nye TV-sortiment bliver de nye topmodeller med Mini-LED-teknologi – eller Neo QLED, som Samsung har valgt at kalde dem.

Mini-LED er en videreudvikling af LCD med direkte LED-bagbelysning, som vi er vant til. Forskellen ligger i selve bagbelysningsteknologien, der er væsentlig mere avanceret. I stedet for nogle hundrede individuelle zoner med local dimming kan der nu være tusindvis af dem!

Det kan oversættes til langt mere præcis lysstyring og bedre kontrast, men stiller også høje krav til billedprocesseringen. Derfor har Samsung opgraderet modellerne med en ny og ekstra kraftig Neo Quantum Processor med AI-opskalering.

Quantum_Mini_LED_f9dbbbe771 Quantum_Matrix_Technology_Pro_e045b33e80 Quantum_Matrix_Technology_f534eff457 Neo_Quantum_Processor_4_K_0650bd2692
<
>

Forbedrede gaming-funktioner

At bruge TV-skærmen til spil – hvad enten det er med konsoller som Xbox og PlayStation 5 eller PC – bliver stadig mere populært. Samsung har derfor lagt stor vægt på at forbedre TV-skærmenes “spilbarhed”. 2021-modellerne får en ny gaming-venlig brugerflade kaldet Game Bar, som viser aktuelle indstillinger og giver adgang til optimerede funktioner.

En af disse er Super Ultrawide Gameview, som giver mulighed for at ændre billedformatet til 21:9 eller 32:9. Det giver et bredere synsfelt og vil sandsynligvis gå rent ind hos en række PC-gamere.

Flere af 2021-modellerne understøtter også AMD FreeSync Premium Pro, som sikrer lav forsinkelse (ned til 5,8 millisekunder) og jævne bevægelse uden såkaldt screen tearing.

QN_900_A_S12_S_Game_Bar_3174bb2223 Samsung Game Bar Motion_Xcelerator_Turbo_5109918b2b
<
>
Motion Xcelerator Turbo+ skal sørge for smooth gaming ved 4K 120 Hz. Det kan også opskalere 60 Hz indhold til 120 Hz ved hjælp af interpolation. (Foto: Samsung)

Bedre lyd?

Flere af 2021-modellerne kommer med opgraderet lyd, deriblandt avanceret surround-sound: Såkaldt Object Tracking Sound/OTS+ er en funktion, som vi kender fra før. Den analyserer lyd- og billedsignalerne og bruger strategisk placerede højttalere til at skabe et større, mere realistisk lydbillede. TV’et kan bl.a. analysere handlingen på skærmen og gengive placeringen af objekter mere præcist.

Samsungs TV’er kan også spille sammen med producentens egne soundbars. Såkaldt Q Symphony udnytter TV’ets højttalere i kombination med en soundbar, mens Spacefit Sound optimerer lyden i forhold til rummets akustik.

Flere af Neo QLED-modellerne får såkaldt Object Tracking Sound med et ekstra antal højttaler-enheder for at gengive surround-lyd mere præcist. (Foto: Samsung)

Her er et udvalg af de nye 2021-modeller:

 

Samsung QN900A. (Foto: Samsung)

Samsung QN900A og QN800A

Mini-LED-teknologien anvendes bl.a. i Neo QLED-modellerne QN900A og QN800A. Det bliver årets flagskibsmodeller med 8K-opløsning.

Samsung QN95A. (Foto: Samsung)

Samsung QN95A og QN90A

QN95A og QN90A bliver topmodellerne med 4K-opløsning. Forskellen på disse to er, at QN95A har en separat One Connect tilslutningsboks, mens QN90 har integrerede tilslutninger.

Samsung QN85A. (Foto: Samsung)

Samsung QN85A

Den mest prisgunstige Neo QLED-model bliver Samsung QN85A. Det bliver efterfølgeren til den populære testvinder Q80T fra 2020. QN85A vil være tilgængelig i skærmstørrelser fra 50 og helt op til 85 tommer.

First-Look-PR_DL10_The-Frame First-Look-PR_DL9_The-Frame
<
>
Samsung The Frame LS03A (2021). (Foto: Samsung)

Ny, slankere version af The Frame

Samsungs populære “billedramme-TV” The Frame får også en ansigtsløftning – eller rettere en slankeoperation. 2021-modellen er kun halvt så tyk som forgængeren: 24,9 mm – omtrent samme dybde som en almindelig billedramme.

Den slankere formfaktor har også gjort det muligt med nye designs på selve indramningen af The Frame. Samsung tilbyder nye designvarianter kaldet Modern og Beveled med skrå kant samt nye farvevalg på rammerne.

En ny, smartere version af kunstbutikken Art Store kan anbefale forskellige kunstværker baseret på ens præferencer. Samsung har lavet nye aftaler med NAVA Contemporary og Etsy, som giver adgang til et større udvalg af originale malerier og fotos.

Den reducerede tykkelse betyder, at vægbeslaget No Gap Wall Mount, som vi kender fra de nuværende modeller, ikke længere passer. Derfor har Samsung udviklet et nyt vægbeslag – Slim Fit Wall Mount – til 2021-modellerne, som følger med i kassen sammen med The Frame.

My Shelf er en ny hyldeløsning til vægmontering af The Frame. (Skærmskud: YouTube/Samsung)

Samsung tilbyder også et nyt twist på installationen af The Frame: My Shelf er et nyt tilbehør, der kommer senere i år. Det giver mulighed for at komponere en væg med personlige detaljer i tilknytning til TV’et, så det passer til indretningen og ens personlige stil. My Shelf kan fastgøres til rammestørrelserne 55, 65 og 75 tommer, og vil være tilgængelig i farverne beige og hvid.

Ved Samsung-lanceringen blev der ikke sagt noget om billedkvaliteten på de nye Frame-modeller, bortset fra at de har QLED-billedpaneler. Vi antager, at det drejer sig om de Dual LED-paneler, der blev introduceret på 2020-modellerne.

The Frame kommer i år i 32, 43, 50, 55, 65 og 75 tommers størrelse.

SamsungTerraceSoccer SamsungTerraceSoundbar
<
>
Skærmen på The Terrace er beskyttet mod regn og støv og kan tåle temperaturer mellem -30 og +50 grader Celsius. (Foto: Samsung)

The Terrace: TV til udendørs brug

Snart kan man også se TV ude på terrassen: The Terrace er Samsungs første TV til udendørs brug. Det blev egentlig introduceret sidste år, men nu lanceres det også for alvor i Norden. Med IP55-certificering er The Terrace ekstra bestandigt mod vand og støv.

Skærmen er af QLED-typen med 4K-opløsning og har en heftig lysstyrke på op til 2000 nit. Den har også antirefleksbelægning, der sikrer god kontrast i lyse omgivelser.

Terrasse-skærmene får også selskab af en matchende soundbar, Terrace Soundbar HW-LST70T til 6.990 kroner. Den skal efter sigende give “dyb og klar baslyd fra de indbyggede bashøjttalere”. Den er lige så beskyttet mod vind og vejr som TV’et (IP55) og monteres under dette eller på væggen.

The Terrasse kommer i 55 og 65 tommers udgave i slutningen af ​​april, mens en større 75-tommer forventes til sommer.

MicroLED-TV til hjemmet

Samsung er ekstra stolte af deres nye ultra-high-end-modeller med MicroLED-teknologi i millionklassen. De er tidligere set i form af det modulopbyggede The Wall, men årets nye MicroLED-modeller kommer i færdigmonterede størrelser.

En smart detalje ved MicroLED er, at den store skærm kan bruges til at se fire forskellige videokilder samtidig. På den måde kan man f.eks. se forskellige sports- og nyhedskanaler på samme tid eller få vejledning, mens man spiller konsolspil.

Samsung MicroLED lanceres først i 99 og 110 tommer. En mere kompakt 88-tommer forventes til efteråret, mens en endnu mindre 76 tommers model er planlagt til “engang i fremtiden”.

Priser og tilgængelighed

Flere af Samsungs 2021-modeller er tilgængelige nu og vil ellers fortsætte med at blive rullet ud i løbet af april/maj.

Udvalgte priser (se også Prisjagt-links ovenfor):

  • Samsung QE65QN900A (8K): 44.999 kr.
  • Samsung QE65QN800A (8K): 26.999 kr.
  • Samsung QE65QN95A: 22.999 kr.
  • Samsung QE65QN90A: 19.999 kr.
  • Samsung QE65QN85A: 14.999 kr.
  • Samsung The Frame QE65LS03A: 15.999 kr.
  • Samsung The Terrace QE65LS07T: 39.999 kr.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

LG kunne ikke lade være: Her er OLED M4, G4 og C4

0
Scroll to Top