Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

QR Special Edition: Audiovector fornyer sin vigtigste højttalerserie

Audiovector QR Special Edition indeholder flere nyskabelser, der giver en betydelig opgradering af lydkvaliteten.

Skrevet af / Opdateret: 05/02/2024 - 14:53 // Først publiceret: 6. december 2023 kl. 08:05
QR Special Edition: Audiovector fornyer sin vigtigste højttalerserie

Audiovector opgraderer sin allerede højt ansete QR-serie, hvor Lyd & Billede tidligere har udnævnt både den mindste gulvhøjttaler QR3 og den største QR7 til årets bedste højttalere i deres kategori i henholdsvis 2016 og 2022.

Nu er QR Special Edition-serien i butikkerne, og lover at være mere åben, dynamisk, detaljeret og musikalsk tilfredsstillende end nogensinde før.

Audiovector QR 7 SE er flagskibet i QR SE-serien med 2×8-tommer basdrivere, en 6-tommer mellemtone og en avanceret AMT-diskant. Fås i farverne Black Piano, Dark Walnut og White Silk. (Foto: Audiovector)

Tættere på musikken med innovation

Ligesom andre Audiovector-højttalere er den nye QR Special Edition-serie designet og fremstillet i Danmark.

Denne gang har Audiovector sat sig som mål at bringe lytterne tættere på musikkens sjæl. Dette omfatter nye kondensatorer i delefilteret, som giver en renere diskant og forbedret detaljering. Forbedret varmefordeling via metalindkapslede modstande sikrer mere stabil drift ved høje effektniveauer, og endelig er der tilføjet såkaldt kryogenisk behandlet intern kabling. Audiovector er en stærk fortaler for at fryse lederne så tæt på det absolutte nulpunkt som muligt, da de mener, at der sker noget på molekylært niveau, som forbedrer ledningsevnen. Det er dyrt og besværligt og har tidligere kun været gjort med de dyreste højttalermodeller.

Læs også Audiovector QR1 Kompaktmodellen QR1 er noget af det bedste, vi har hørt i prisklassen.

Unikke højttalerenheder

I modsætning til mange andre producenter har Audiovector valgt at udvikle sine egne højttalerenheder. Selv om de produceres eksternt, er der tale om Audiovectors eget design. Det giver en optimeret tilpasning med deres delefiltre.

Svingspoler med såkaldt lav hysterese betyder, at de afmagnetiseres, så snart magnetfeltet fra de kraftige magneter i højttalerelementerne aftager. Da et højttalerelement bevæger sig med magnetiske impulser, vil den hurtigst mulige transiente respons afhænge af denne egenskab.

Audiovector_QR SE AMT tweeter
(Foto: Audiovector)

“Bånddiskanter”

Ifølge Audiovector er QR-seriens AMT-diskanter (Air Motion Transformer) blandt de hurtigste på markedet. Baseret på Dr. Oscar Heils teknologi fra 1960’erne reagerer elementerne over 40.000 Hz og giver bedre spredning end en traditionel dome. Den guldbelagte grill, der dækker den lette polyestermembran (mylar), siges at reducere uønskede sibilanter og forbedre integrationen med mellemtoneenheden.

Læs også Audiovector QR Wall Audiovector QR Wall er blandt de mindste i sin klasse. Det kan mærkes på bassen, men der er andre grunde til at overveje dem.

Kabinetter med høj densitet

Kabinetterne i QR Special Edition-serien er fremstillet af HDF-plader (High Density Fiberboard) med høj densitet og er godt afstivet for at kombinere høj styrke med lav resonans. Basrefleksporten skal være ekstra godt afstemt for at give en mere præcis og detaljeret basgengivelse.

I sidste ende er missionen med de nye højttalere en endnu bedre lytteoplevelse og større følelse af ejerskab. Og Audiovector lover, at forbedringerne er tydelige fra første tone.

Audiovector QR Special Edition series 2
(Foto: Audiovector)

Audiovector QR Special Edition: Tilgængelighed og priser

Den nye Audiovector QR Special Edition-serie kan kjøpes nå, og priserne er som følger:

  • QR1 SE (kompakthøjttaler)  11599 kr / par
  • QR3 SE (gulvhøjttaler)  20098 kr / par
  • QR5 SE (gulvhøjttaler)  31698 kr / par
  • QR7 SE (gulvhøjttaler)  43998 kr / par
  • QR C SE (centerhøjttaler)  8899 kr / stk
  • QR Wall SE (on-wall-højttaler)  11599 kr / par
  • QR Sub SE (subwoofer)  12299 / stk

Mere info: audiovector.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top