Search
Generic filters

Nu kommer Gallo Strada 2 til Europa

Strada er Anthony Gallo Acoustics’ kompakthøjttaler i high-end-klassen. Nu kommer den nye Strada 2.

Strada er i bund og grund toppen af gulvmodellen Reference 3.5. To kugler af nogle mellemtoner er symmetrisk placeret over og under en speciel cylinderformet bånddiskant kaldet CDT III (Cylindrical Diaphagm Transducer 3. generation). Dette giver højttaleren et specielt udseende, og den horisontale centerversion minder mere om nogle flueøjne end noget andet.

Centerhøjttaleren minder lidt om ansigtet på en flue.
Centerhøjttaleren minder lidt om ansigtet på en flue.

Diskanten har en spredning på hele 300 grader, helt uden delefilter, for bedste mulig dynamik og faserespons. I steder ruller den mekanisk af ved nedre frekvensgrænse.

Forbedringer
I sin nyeste version, Strada 2, er der lavet flere forbedringer. Blandt andet er mellemtonerne skiftet ud til nye med større ferrittmagneter for bedre kontrol. Men det er i diskanten størstedelen af magien sidder. Nedre frekvensgrænse for denne er øget fra 3 kHz til 6 kHz. Da der ikke findes noget delefilter, er det gjort ved at fjerne to lag fra talespolen.

Vælg mellem sorte eller neutralt metalliske kuglekabinetter.
Vælg mellem sorte eller neutralt metalliske kuglekabinetter.

Forbedringerne, denne lille justering har gjort, skal være dramatiske. For det første øges følsomheden med 3 dB, altså behøver du kun halvt så meget forstærkerkraft for at få samme lydniveau som forgængeren. Lavere induktans, lavere bevægelig masse foruden et smallere magnetisk gap giver bedre transientrespons og højere detaljeniveau.

Jævn spredning
For det andet siges det nye bølgemønster i elementet at imitere en mini ”line soure” diskant fra 1 kHz og op og spreder lyden i rummet noget lignende et horn, men med ægte 180 graders horisontal spredning fra øvre og nedre frekvensområde. Spredningen er altså snævret ind fra 300 til 180 grader, men da over et mere lineært frekvensområde. Højttaleren skal nu desuden give samme lydsignatur, enten det er meget lavmælt eller tordnende højt, uden tab af detaljer, sammenhæng eller tredimensionalitet. Dette ifølge en mail Anthony Gallo skrev til anmelderen fra 6moons.

Anthony Gallo påstår endvidere, at Strada fungerer lige godt i nærfeltsopsætning, hvor lytteren sidder 30 cm væk, til godt over 10 meter væk. Og da det er egenskaber, som også gør højttalerne akustisk optimale som en udendørshøjttaler, er det planen at lancerer netop en udendørsvariant.

Storebror Gallo Reference 3.5.
Storebror Gallo Reference 3.5.

I lighed med Reference 3.5 har Strado 2 nu fået en såkaldt OPT2-kobling (Optimized Pulse Technology), som skal hindre statisk elektricitet fra højttalerterminalen.

annonce

Subwoofer anbefales
Gallo Strada 2 kan bruges alene, men med en nedre frekvensgang på 68 Hz gør de sig bedst med en subwoofer (eller to!). Til det formål vil vi tro, at Gallos opgraderede subwoofere TR-1D og allerhelst TR-3D bør fungere rigtig godt.

annonce

Pris på Gallo Strado 2 er 9.500 kroner pr. stk., altså 19.000 kroner pr. par.

roundsound.com
www.cinevision.dk

P.S. Fordi Strada 2 nu efter sigende lyder bedre end selv gulvmodellen Reference 3,5, arbejdes der nu med en opgradering af storebroren, nemlig Reference 4.

annonce
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Logitech kapper kablet på sit gaming-hovedsæt, der er udviklet i samarbejde med profesionelle spillere.
  Sådan kommer Huaweis næste Mate 40-serie til at se ud.
  Den ser retro ud, men JBL 4349 er en splinterny tovejs studiehøjttaler – med en 12 tommers bas-enhed og et stort diskanthorn.
  Quick Charge 5 lover halv opladning af et typisk smartphonebatteri på bare fem minutter.
  Halvt oversat Amazon-website er lækket på nettet.
  Vi skylder ham alt. Uden Nikola Tesla ville den moderne teknologi ikke eksistere.
  JBL LIVE 400BT forsvinder fra sortimentet hos flere elektronikkæder på grund af mistanke om sundhedsfarlige mængder af kræftfremkaldende stof.
  Apple bekræfter nu, hvad mange har haft mistanke om: Det varer lidt, inden vi kan købe iPhone 12.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre

  Canton Pro XL.3

  Vejl.pris 3015 kr Anonyme og uengagerende

  Monitor Audio Climate 60

  Vejl.pris 3798 kr Spilleglæden vejer op

  Klipsch AW-525

  Vejl.pris 3999 kr Meget sjov for pengene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.