High-end højttaler

Strada er Anthony Gallo Acoustics’ kompakthøjttaler i high-end-klassen. Nu kommer den nye Strada 2.
Annonce
Annonce
forfatter

Strada er i bund og grund toppen af gulvmodellen Reference 3.5. To kugler af nogle mellemtoner er symmetrisk placeret over og under en speciel cylinderformet bånddiskant kaldet CDT III (Cylindrical Diaphagm Transducer 3. generation). Dette giver højttaleren et specielt udseende, og den horisontale centerversion minder mere om nogle flueøjne end noget andet.

Centerhøjttaleren minder lidt om ansigtet på en flue.
Centerhøjttaleren minder lidt om ansigtet på en flue.

Diskanten har en spredning på hele 300 grader, helt uden delefilter, for bedste mulig dynamik og faserespons. I steder ruller den mekanisk af ved nedre frekvensgrænse.

Forbedringer
I sin nyeste version, Strada 2, er der lavet flere forbedringer. Blandt andet er mellemtonerne skiftet ud til nye med større ferrittmagneter for bedre kontrol. Men det er i diskanten størstedelen af magien sidder. Nedre frekvensgrænse for denne er øget fra 3 kHz til 6 kHz. Da der ikke findes noget delefilter, er det gjort ved at fjerne to lag fra talespolen.

Vælg mellem sorte eller neutralt metalliske kuglekabinetter.
Vælg mellem sorte eller neutralt metalliske kuglekabinetter.

Forbedringerne, denne lille justering har gjort, skal være dramatiske. For det første øges følsomheden med 3 dB, altså behøver du kun halvt så meget forstærkerkraft for at få samme lydniveau som forgængeren. Lavere induktans, lavere bevægelig masse foruden et smallere magnetisk gap giver bedre transientrespons og højere detaljeniveau.

Jævn spredning
For det andet siges det nye bølgemønster i elementet at imitere en mini ”line soure” diskant fra 1 kHz og op og spreder lyden i rummet noget lignende et horn, men med ægte 180 graders horisontal spredning fra øvre og nedre frekvensområde. Spredningen er altså snævret ind fra 300 til 180 grader, men da over et mere lineært frekvensområde. Højttaleren skal nu desuden give samme lydsignatur, enten det er meget lavmælt eller tordnende højt, uden tab af detaljer, sammenhæng eller tredimensionalitet. Dette ifølge en mail Anthony Gallo skrev til anmelderen fra 6moons.

Anthony Gallo påstår endvidere, at Strada fungerer lige godt i nærfeltsopsætning, hvor lytteren sidder 30 cm væk, til godt over 10 meter væk. Og da det er egenskaber, som også gør højttalerne akustisk optimale som en udendørshøjttaler, er det planen at lancerer netop en udendørsvariant.

Storebror Gallo Reference 3.5.
Storebror Gallo Reference 3.5.

I lighed med Reference 3.5 har Strado 2 nu fået en såkaldt OPT2-kobling (Optimized Pulse Technology), som skal hindre statisk elektricitet fra højttalerterminalen.

Subwoofer anbefales
Gallo Strada 2 kan bruges alene, men med en nedre frekvensgang på 68 Hz gør de sig bedst med en subwoofer (eller to!). Til det formål vil vi tro, at Gallos opgraderede subwoofere TR-1D og allerhelst TR-3D bør fungere rigtig godt.

Pris på Gallo Strado 2 er 9.500 kroner pr. stk., altså 19.000 kroner pr. par.

roundsound.com
www.cinevision.dk

P.S. Fordi Strada 2 nu efter sigende lyder bedre end selv gulvmodellen Reference 3,5, arbejdes der nu med en opgradering af storebroren, nemlig Reference 4.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.