TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nu kommer Gallo Strada 2 til Europa

Strada er Anthony Gallo Acoustics’ kompakthøjttaler i high-end-klassen. Nu kommer den nye Strada 2.

forfatter
Publiceret 18/04/2013 - 12:51

Strada er i bund og grund toppen af gulvmodellen Reference 3.5. To kugler af nogle mellemtoner er symmetrisk placeret over og under en speciel cylinderformet bånddiskant kaldet CDT III (Cylindrical Diaphagm Transducer 3. generation). Dette giver højttaleren et specielt udseende, og den horisontale centerversion minder mere om nogle flueøjne end noget andet.

Centerhøjttaleren minder lidt om ansigtet på en flue.
Centerhøjttaleren minder lidt om ansigtet på en flue.

Diskanten har en spredning på hele 300 grader, helt uden delefilter, for bedste mulig dynamik og faserespons. I steder ruller den mekanisk af ved nedre frekvensgrænse.

Forbedringer
I sin nyeste version, Strada 2, er der lavet flere forbedringer. Blandt andet er mellemtonerne skiftet ud til nye med større ferrittmagneter for bedre kontrol. Men det er i diskanten størstedelen af magien sidder. Nedre frekvensgrænse for denne er øget fra 3 kHz til 6 kHz. Da der ikke findes noget delefilter, er det gjort ved at fjerne to lag fra talespolen.

Vælg mellem sorte eller neutralt metalliske kuglekabinetter.
Vælg mellem sorte eller neutralt metalliske kuglekabinetter.

Forbedringerne, denne lille justering har gjort, skal være dramatiske. For det første øges følsomheden med 3 dB, altså behøver du kun halvt så meget forstærkerkraft for at få samme lydniveau som forgængeren. Lavere induktans, lavere bevægelig masse foruden et smallere magnetisk gap giver bedre transientrespons og højere detaljeniveau.

Jævn spredning
For det andet siges det nye bølgemønster i elementet at imitere en mini ”line soure” diskant fra 1 kHz og op og spreder lyden i rummet noget lignende et horn, men med ægte 180 graders horisontal spredning fra øvre og nedre frekvensområde. Spredningen er altså snævret ind fra 300 til 180 grader, men da over et mere lineært frekvensområde. Højttaleren skal nu desuden give samme lydsignatur, enten det er meget lavmælt eller tordnende højt, uden tab af detaljer, sammenhæng eller tredimensionalitet. Dette ifølge en mail Anthony Gallo skrev til anmelderen fra 6moons.

Anthony Gallo påstår endvidere, at Strada fungerer lige godt i nærfeltsopsætning, hvor lytteren sidder 30 cm væk, til godt over 10 meter væk. Og da det er egenskaber, som også gør højttalerne akustisk optimale som en udendørshøjttaler, er det planen at lancerer netop en udendørsvariant.

Storebror Gallo Reference 3.5.
Storebror Gallo Reference 3.5.

I lighed med Reference 3.5 har Strado 2 nu fået en såkaldt OPT2-kobling (Optimized Pulse Technology), som skal hindre statisk elektricitet fra højttalerterminalen.

Subwoofer anbefales
Gallo Strada 2 kan bruges alene, men med en nedre frekvensgang på 68 Hz gør de sig bedst med en subwoofer (eller to!). Til det formål vil vi tro, at Gallos opgraderede subwoofere TR-1D og allerhelst TR-3D bør fungere rigtig godt.

Pris på Gallo Strado 2 er 9.500 kroner pr. stk., altså 19.000 kroner pr. par.

roundsound.com
www.cinevision.dk

P.S. Fordi Strada 2 nu efter sigende lyder bedre end selv gulvmodellen Reference 3,5, arbejdes der nu med en opgradering af storebroren, nemlig Reference 4.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Danske Raidho præsenterer to små og én enorm højttaler Den største koster lige så meget som en Porsche Taycan.
Sonos har truffet et underligt valg Sonos demonstrerede deres billigste soundbar, Ray, i København onsdag. Men hvad er det, de har gjort?
B&O Beosound Balance – endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance lyder rigtig godt alene – og endnu bedre som par.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend