Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nu kommer Gallo Strada 2 til Europa

Strada er Anthony Gallo Acoustics’ kompakthøjttaler i high-end-klassen. Nu kommer den nye Strada 2.

Skrevet af / 18/04/2013 - 12:51
Nu kommer Gallo Strada 2 til Europa

Strada er i bund og grund toppen af gulvmodellen Reference 3.5. To kugler af nogle mellemtoner er symmetrisk placeret over og under en speciel cylinderformet bånddiskant kaldet CDT III (Cylindrical Diaphagm Transducer 3. generation). Dette giver højttaleren et specielt udseende, og den horisontale centerversion minder mere om nogle flueøjne end noget andet.

Centerhøjttaleren minder lidt om ansigtet på en flue.
Centerhøjttaleren minder lidt om ansigtet på en flue.

Diskanten har en spredning på hele 300 grader, helt uden delefilter, for bedste mulig dynamik og faserespons. I steder ruller den mekanisk af ved nedre frekvensgrænse.

Forbedringer
I sin nyeste version, Strada 2, er der lavet flere forbedringer. Blandt andet er mellemtonerne skiftet ud til nye med større ferrittmagneter for bedre kontrol. Men det er i diskanten størstedelen af magien sidder. Nedre frekvensgrænse for denne er øget fra 3 kHz til 6 kHz. Da der ikke findes noget delefilter, er det gjort ved at fjerne to lag fra talespolen.

Vælg mellem sorte eller neutralt metalliske kuglekabinetter.
Vælg mellem sorte eller neutralt metalliske kuglekabinetter.

Forbedringerne, denne lille justering har gjort, skal være dramatiske. For det første øges følsomheden med 3 dB, altså behøver du kun halvt så meget forstærkerkraft for at få samme lydniveau som forgængeren. Lavere induktans, lavere bevægelig masse foruden et smallere magnetisk gap giver bedre transientrespons og højere detaljeniveau.

Jævn spredning
For det andet siges det nye bølgemønster i elementet at imitere en mini ”line soure” diskant fra 1 kHz og op og spreder lyden i rummet noget lignende et horn, men med ægte 180 graders horisontal spredning fra øvre og nedre frekvensområde. Spredningen er altså snævret ind fra 300 til 180 grader, men da over et mere lineært frekvensområde. Højttaleren skal nu desuden give samme lydsignatur, enten det er meget lavmælt eller tordnende højt, uden tab af detaljer, sammenhæng eller tredimensionalitet. Dette ifølge en mail Anthony Gallo skrev til anmelderen fra 6moons.

Anthony Gallo påstår endvidere, at Strada fungerer lige godt i nærfeltsopsætning, hvor lytteren sidder 30 cm væk, til godt over 10 meter væk. Og da det er egenskaber, som også gør højttalerne akustisk optimale som en udendørshøjttaler, er det planen at lancerer netop en udendørsvariant.

Storebror Gallo Reference 3.5.
Storebror Gallo Reference 3.5.

I lighed med Reference 3.5 har Strado 2 nu fået en såkaldt OPT2-kobling (Optimized Pulse Technology), som skal hindre statisk elektricitet fra højttalerterminalen.

Subwoofer anbefales
Gallo Strada 2 kan bruges alene, men med en nedre frekvensgang på 68 Hz gør de sig bedst med en subwoofer (eller to!). Til det formål vil vi tro, at Gallos opgraderede subwoofere TR-1D og allerhelst TR-3D bør fungere rigtig godt.

Pris på Gallo Strado 2 er 9.500 kroner pr. stk., altså 19.000 kroner pr. par.

roundsound.com
www.cinevision.dk

P.S. Fordi Strada 2 nu efter sigende lyder bedre end selv gulvmodellen Reference 3,5, arbejdes der nu med en opgradering af storebroren, nemlig Reference 4.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

0
Lyd & Billede
Scroll to Top