Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Netflix til Danmark til efteråret?

Filmens og tv-seriernes svar på WiMP og Spotify kommer med stor sandsynlighed til Danmark i oktober.

Skrevet af / 09/05/2012 - 12:37
Netflix til Danmark til efteråret?

Ifølge det norske svar på ”Børsen”, Dagens Næringsliv, er amerikanske Netflix tæt på en nordisk lancering. Helt præcis taler avisen om fjerde kvartal, og da der altså skulle være tale om en nordisk lancering, gælder det åbenbart også Danmark.

Avisen har ikke fået oplysningerne direkte fra Netflix, men citerer i stedet kilder, som ”ønsker at forblive anonyme”. Ifølge disse kilder skulle Netflix allerede være i gang med forhandlinger med rettighedsindehavere og produktionsselskaber i Norden, og lanceringen skulle kunne ske i fjerde kvartal i år, hvilket vil sige tidligst til oktober.

Netflix er en streaming tjeneste, som for et fast, månedligt beløb tilbyder ubegrænset adgang til blandt andet tv-serier som ”Game of Thrones” og ”True Blood” på samme måde som abonnenter på Spotify og WiMP har ubegrænset adgang til streamet musik.

Også i dag kan man fra Danmark få adgang til Netflix, men kun hvis man benytter sig af ninjatricks med brug af VPN og falsk amerikansk adresse.

Netflix ser man enten på sin computer, smartphone eller tablet-computer, hvis man da ikke har en spillekonsol eller et Apple TV sluttet til tv’et. I så fald kan man selvfølgelig også se indholdet på den store fladskærm i stuen.

I USA koster et månedligt abonnement på Netflix USD 7,99, men et kvalificeret gæt herfra er, at et tilsvarende abonnement på dansk grund vil blive endog temmelig meget dyrere. Måske holder Netflix sig til 99 kroner om måneden, som svarer til prisen for Spotify og WiMP, men det kan også tænkes, at man kan få danskerne til at betale 149 eller sågar 199 kroner om måneden for den lovlige, ubegrænsede adgang til det amerikanske tv-mekka.

Hvad siger du? Hvor meget ville du være parat til at betale om måneden for et abonnement på Netflix?

Kilde: DinSide.no

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top