Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Næsten ingen bruger nyeste Android

Android Marshmallow er kun installeret på 1,2% af alle Android-enheder.

Skrevet af / 04/02/2016 - 14:52
Næsten ingen bruger nyeste Android

Den nyeste Android-version 6.0, også kaldet Marshmallow, så vi første gang på Google I/O i forsommeren 2015, da det endnu kun hed Android M, og systemet blev endeligt tilgængeligt i oktober måned, da mobilerne Nexus 5x og Nexus 6P kom på markedet.

Og siden da er der ikke sket så frygtelig meget. For blot en måned siden var Android Marshmallow installeret på uimponerende 0,7% af samtlige Android-enheder, og nu er tallet oppe på 1,2% i følge oplysninger fra Googles Android Developer Dashboard.

Foto: developer.android.com
Foto: developer.android.com

Google har altid halset bagefter Apple, når det gælder, hvor hurtigt nye versioner af firmaernes mobile operativsystemer kommer ud på brugernes mobiler. Årsagen er selvfølgelig, at enhver ny Android-version skal tilpasses af hver enkelt producent af Android-mobiler (såsom Samsung, Huawei og Sony), før platformen kan rulles ud til kunderne.

Men der kan snart komme gang i udrulningen. I hvert fald har Samsung for ganske kort tiden siden oplyst, at Android Marshmallow vil blive pushet til Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 edge meget snart. I første omgang dog kun i Korea.

Samsung havde ellers tidligere meddelt, at de første modeller ville få Android Marshmallow før jul, men det holdt altså ikke stik.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top