Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

TikTok Music kan blive en udfordrer til Apple Music, Spotify og Tidal

Det populære sociale medie kan få sin egen musikstreamingtjeneste.

Skrevet af / 03/08/2022 - 16:15
TikTok Music kan blive en udfordrer til Apple Music, Spotify og Tidal

TikTok er et af verdens største og hurtigst voksende sociale medier, kendt for sine korte videobidder, som kan gå viralt til millioner af brugere på et øjeblik. Med over en milliard brugere globalt hver måned har den kinesiske platform inspireret konkurrenter som Instagram, Facebook og YouTube til at tilbyde lignende tjenester. Nu er der noget, der tyder på, at TikTok også vil have en større bid af musik-kagen – mediet vil tilbyde sin egen streamingtjeneste.

TikTok som musiktjeneste?

ByteDance, selskabet som ejer TikTok, tilbyder allerede streamingtjenesten Resso i Indien, Brasilien og Indonesien. Og så sent som i maj ansøgte selskabet om at registrere et nyt varemærke i USA, kaldet TikTok Music. I ansøgningen beskrives detaljeret, hvordan selskabet vil tilbyde køb, download, afspilning og deling af musik. Derudover nævnes punkter som sangtekster, billeder og ikke mindst annoncering.

Resso music service
ByteDance tilbyder allerede musiktjenesten Resso i nogle markeder. (Screenshot: www.resso.com)

Musik er allerede en stor del af TikTok-universet, hvor videobidderne ofte er akkompagneret af populær musik fra kendte artister. Og hvis musikken ikke er kendt allerede, bliver den garanteret et hit, efter at videoen går viralt!

Mere end 30% af TikTok-brugerne er mellem 10 og 19 år gamle, og for mange af dem er TikTok blevet en ny måde at opdage musik på. Derfor er det ikke overraskende, hvis ByteDance og TikTok vil udnytte populariteten og tilbyde sin egen musiktjeneste.

Med TikToks enorme brugerdatabase kan TikTok Music potentielt blive en stor udfordrer til eksisterende tjenester som Apple Music, Tidal og Spotify på sigt. Men nu skal det først vise sig, om musiktjenesten bliver en realitet.

Kilder: Insider, The Verge

Forresten – vidste du, at Lyd & Billede også har en TikTok-konto? Følg os gerne på www.tiktok.com/@lydogbilde!

@lydogbilde

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

0
Scroll to Top