TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

TikTok Music kan blive en udfordrer til Apple Music, Spotify og Tidal

Det populære sociale medie kan få sin egen musikstreamingtjeneste.

forfatter
Publiceret 03/08/2022 - 16:15

TikTok er et af verdens største og hurtigst voksende sociale medier, kendt for sine korte videobidder, som kan gå viralt til millioner af brugere på et øjeblik. Med over en milliard brugere globalt hver måned har den kinesiske platform inspireret konkurrenter som Instagram, Facebook og YouTube til at tilbyde lignende tjenester. Nu er der noget, der tyder på, at TikTok også vil have en større bid af musik-kagen – mediet vil tilbyde sin egen streamingtjeneste.

TikTok som musiktjeneste?

ByteDance, selskabet som ejer TikTok, tilbyder allerede streamingtjenesten Resso i Indien, Brasilien og Indonesien. Og så sent som i maj ansøgte selskabet om at registrere et nyt varemærke i USA, kaldet TikTok Music. I ansøgningen beskrives detaljeret, hvordan selskabet vil tilbyde køb, download, afspilning og deling af musik. Derudover nævnes punkter som sangtekster, billeder og ikke mindst annoncering.

Resso music service
ByteDance tilbyder allerede musiktjenesten Resso i nogle markeder. (Screenshot: www.resso.com)

Musik er allerede en stor del af TikTok-universet, hvor videobidderne ofte er akkompagneret af populær musik fra kendte artister. Og hvis musikken ikke er kendt allerede, bliver den garanteret et hit, efter at videoen går viralt!

Mere end 30% af TikTok-brugerne er mellem 10 og 19 år gamle, og for mange af dem er TikTok blevet en ny måde at opdage musik på. Derfor er det ikke overraskende, hvis ByteDance og TikTok vil udnytte populariteten og tilbyde sin egen musiktjeneste.

Med TikToks enorme brugerdatabase kan TikTok Music potentielt blive en stor udfordrer til eksisterende tjenester som Apple Music, Tidal og Spotify på sigt. Men nu skal det først vise sig, om musiktjenesten bliver en realitet.

Kilder: Insider, The Verge

Forresten – vidste du, at Lyd & Billede også har en TikTok-konto? Følg os gerne på www.tiktok.com/@lydogbilde!

@lydogbilde

Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Nyt album fra The Boss Så er det officielt! Den 11. november udgiver The Boss sit 21. studiealbum.
Nyt album? Den amerikanske rock-legende er snart klar med sit 21. studiealbum - og denne gang er det et soul cover-album.
Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Billig streaming-løsning Boksen der giver dig Bluetooth i anlægget.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-lydanlæg Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Følg Lyd & Billede