Search
Generic filters

Springsteen indtager Broadway

I nat, dansk tid, indtog Bruce "The Boss" Springsteen legendariske Walter Kerr Theatre midt på Broadway i New Yorks teaterdistrikt.

Med forestillingen Springsteen on Broadway vil Bruce Springsteen (68) spille på en af de mindste scener, han har optrådt på i de sidste 40 år. Rockstjernen, som er kendt for sine legendarisk lange maratonkonserter, for et publikum på 30-80.000 tilskuere, har nu valgt at gå i den stik modsatte retning. The Walter Kerr Theatre har kun 960 siddepladser, og Bossen skal gennemføre hele 79 koncerter i perioden 3.oktober-3. januar.

INTIMKONSERTER
Klokken 02:00 natten til onsdag, dansk tid, entrede han scenen for første gang. Fem aftenen om ugen (20:00-22:00) vil han sætte sig bag et enligt piano. Med sit mundharmonikaspil og en mængde guitarer vil han soloakustisk spille sig igennem sit righoldige katalog. Ind imellem sangene vil han fortælle anekdoter fra sit begivenhetsrige liv, som han skrev om i selvbiografien Born to Run, som udkom i fjor.

Som han selv udtaler i pressemeddelelsen:
«In fact, with one or two exceptions, the 960 seats of the Walter Kerr Theatre is probably the smallest venue I’ve played in the last 40 years. My show is just me, the guitar, the piano and the words and music. Some of the show is spoken, some of it is sung. It loosely follows the arc of my life and my work. All of it together is in pursuit of my constant goal to provide an entertaining evening and to communicate something of value».

Igen sættes historiefortælleren Bruce Springsteen i centrum (Foto: brucespringsteen.net)

 

Ideen slår rødder
Inspirationen til de unikke shows kom efter en lukket afskedskoncert for Barack Obama og medarbejderne i Det hvide Hus den 12. januar i år. Hvis koncerten i Det hvide Hus skal være en indikation af, hvad vi skal vente ved Broadway-showene, så var dette, hvad Springsteen spillede for USAs 44. præsident:

 • Working on the Highway
 • Growin’ Up
 • My Hometown
 • My Father’s House
 • The Wish
 • Thunder Road
 • The Promised Land
 • Born in the U.S.A.
 • Devils & Dust
 • Tougher Than the Rest
 • If I Should Fall Behind
 • The Ghost of Tom Joad
 • Long Walk Home
 • Dancing in the Dark
 • Land of Hope and Dreams

 

Hvorfor valget faldt på Broadway (ud over det indlysende i, at den ligger lige om hjørnet fra Springsteens egen bopæl), siger han i en pressemeddelelse:  “I wanted to do some shows that were as personal and as intimate as possible. I chose Broadway for this project because it has the beautiful old theaters which seemed like the right setting for what I have in mind.”

 

(Foto: Bryan Derballa. Copyright: The New York Times)

 

Intimkoncerterne på Broadway vil være en stor kontrast til Springsteens sædvanlige koncerter med E Street Band, fuld blæsergruoppe og stort backingkor. Ikke mindst på grund af det lille publikum, men også fordi det er soloakustisk (noget vi tidligere har oplevet under Gost of Tom Joad og Devils & Dust Tour), men den største forskel bliver dog, at showet vil være stort set det samme hver eneste aften.

For en kunstner, der normalt ommøblerer og fornyer en tredjedel af sætlisten forud for hver koncert, vil dette vil være en stor omstilling. Det hele vil foregå under enkle former,. Der er hverken en instruktør eller en manuskriptforfatter. Det bliver et “one man show” i ordets egentlige betydning; som Springsteen selv udtaler til The New York TimesThat’s me! I’m going to direct myself onstage and I wrote up the script on my own. It’s a pretty basic show. It’s going to feel like a garage workshop basically, and I’m going to play my songs and tell my stories. So it wasn’t something that called for a whole lot more than that.

(Foto: brucespringsteen.net)

 

Rift om billetterne

Rækken på de 39 første shows blev straks forlænget med yderligere 40 – uden at mætte den enorme efterspørgsel. Husk på, at Springsteen solgte utrolige 305.000 billetter alene til koncerterne i New York/New Jersey (Continental Airlines Arena) i juli/august 1999.

I en by med over 20 millioner indbyggere, midt i Springsteens kerneområde og med kun 75.000 billetter til salg, blev der selvsagt ufattelig stor rift om de få billetter. Det anslås, at næsten en halv million havde meldt deres interesse via Ticketmaster Verified Fan, inden billetterne blev sat til salg.

Denne nye foranstaltning fra Ticketmaster indebærer, at man skal forudregistrere sig og blive “godkendt” som fan, og derefter håbe på at modtage en kode til “Den Hellige Gral”. Målet var at forhindre eller begrænse adgangen for robotter og sortbørssalg – noget der tilsyneladende fungerede. Det anslås, at kun tre procent af billetene, mod normalt 20%, endte på det sorte marked. Priserne på det sekundære marked blev da også derefter. Blandt andet på StubHub, hvor priserne ligger mellem 16.000 og vanvittige 300.000 kroner.

Har du en super VIP-kreditgrænse på dit Mastercard Platin-kort, er der fortsat tilgængelige billetter på sortbørsmarkedet. For “kun” 300.000,- kroner får du billet til første række… (Foto: StubHub)

 

Tirsdag kom den positive nyhed på Springsteens egen hjemmeside, at der ved hver forestilling vil blive arrangeret et lotteri, hvor 26 af de billigste pladser sættes til salg kort før showet. Man kan tilmelde sig til lotteriet her.

Har du ikke fået billetter til koncerterne, er du definitivt ikke alene om det. Men det ville undre, hvis showet ikke bliver filmet, og senere udgivet på Blu-ray.

Læs vores anmeldelse af Springsteens koncert i Madison Square Garden, fra “The River Tour 2016”.

Er Europa næst i rækken?

Er det sandsynligt, at Springsteen vil tage showet med sig over “dammen”, til europæiske storbyer? Nej. Slet og ret fordi efterspørgslen vil være uoverkommeligt stor, og han ikke vil have nogen interesse i at befinde sig i for eksempel Paris over en periode på to-tre måneder.

Fra Broadway bruger The Boss kun ca. 50 minutter på turen hjem til ranchen i Colts Neck, New Jersey. Så dette er virkelig en “Once-in-a-lifetime” oplevelse.

En gammel troubadur, og “Amerikas sjæl”, gør sig klar til sit første “rigtige” arbejde. (Foto: Patti Scialfa, Twitter)

 

Nyt album
Det store spændingsmoment er dog, om Bossen vil lancere nyt materiale under Broadway-showene. I følge ham selv har han haft et fikst og færdigt soloalbum liggende klar det sidste halvandet år.

3.-11. oktober vil være generalprøver på showet, imens den officielle premier finder sted den 12. oktober.

Læs mere om Broadway-showene her.

The Boss! (Foto: brucespringsteen.net)

 

Springsteens hjemmeside.

 

OPDATERT (04.10.2017)

Dette spillede Springsteen den første aften af “Springsteen on Broadway”:

 • Growin’ Up
 • My Hometown
 • My Father’s House
 • The Wish
 • Thunder Road
 • The Promised Land
 • Born in the U.S.A.
 • Tenth Avenue Freeze-Out
 • Tougher Than the Rest
 • Brilliant Disguise
 • The Ghost of Tom Joad
 • Long Walk Home
 • Dancing In The Dark
 • Land of Hope and Dreams
 • Born to Run

 

I rampelyset – Opening night (Foto: petercauvel, instagram)

 

Springsteens første aften (03.10.2017) som “Broadway-artist” (Foto: backstreets.com)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Klassisk Star Wars

Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.

Superunderholdende superhelte

Vi troede, at vi var blevet trætte af superheltefilm, men Avengers 3 viser, at der stadig er slagkraft i genren.

Spektakulær afslutning

Alle kræfter forenes, når vores helte én gang for alle skal sætte en stopper for ondskaben i en actionfyldt film krydret med gode karakterer og følelser.

Magi i Dødsriget

En af de smukkeste film nogensinde!

Usædvanlig charmerende

Efter gigantsuccesen med relanceringen af klassikeren Skønheden og Uhyret i 3D i biografen sidste år gentog Disney for nylig succesen med en af de største moderne klassikere, den usædvanlig charmerende animationsfilm Find Nemo.
For længe siden i en medieverden langt, langt fra vores så et rum-eventyr dagens lys, men 22 år senere bristede boblen. Kan vor tids “sci-fi troldmand” J.J. Abrams puste nyt liv i Star Wars-universet?

Følelsesladet og morsomt mesterværk

Med Inderst inde konsoliderer Pixar sig som den bedste og mest innovative aktør på det blomstrende animationsmarked.

Puster nyt, magisk liv i eventyret

Disney er begyndt at filmatisere deres største animationssucceser, og live-versionen af Askepot er et pletskud af en eventyrfilm.

Dyredokumentar med dubbing

Disneys genindspilning af Løvernes konge er en blandet oplevelse. Vi har aldrig set bedre, mere naturtro animation, men teknologien står i vejen for det følelsesmæssige.

Top popcorn-underholdning

Tidernes mest omtalte 3D-film, som nærmest ene og alene genindførte formatet i biografen, udkom på BD for to et halvt år siden – i 2D! På grund af en eksklusiv aftale med Panasonic har den gemene hob måttet vente indtil nu, før de kunne nyde den fuldt ud på deres eget 3D-tv.

Elefantastisk!

Live-versionen af Dumbo fornyer klassikeren, men slår dog ikke originalen.

Arv og miljø i eventyrland

En af Disneys mest mindeværdige skurke, Malavia fra Tornerose, får lov til at fortælle sin grumme historie.

Flot, men konventionelt fra Disney

Visuelt er Vaiana en af Disneys lækreste film, men historien er langtfra lige så spektakulær.

Superhelt med politisk brod

Panteren viser kløer over for samfundets undertrykkelse i et visuelt festfyrværkeri af en film.

Rosekrigen

I den tredje film om den gemytlige Captain America og hans brogede vennekreds er det indre splid og moralske dilemmaer, der er i centrum. Underholdende, men langtrukket.

Sololøb fra Han Solo

En godkendt udmøntning af Han Solos oprindelse.

You go girl!

Heftige Brie Larson sparker røv som hårdtslående superhelt med atomkræfter.

Sarkastiske superhelte

Ironi og sarkasme går som en rød tråd gennem vores tredje møde med tordenguden – og det virker.

Morsom myremand

Film om diverse superhelte er nærmest blevet hverdagskost for filmpublikummet de seneste år. Alligevel er Ant-Man et frisk tilskud til genren, som formår at balancere humor og action på tilfredsstillende vis.

Meget letbenede superhelte

Småkryb som superhelte kan være sjovt, men Ant-Man 2 er lidt for meget en letvægter.

Star Wars go home!

Med Guardians of the Galaxy tager Marvel brodden af den pompøse sci-fi-genre én gang for alle, og det sker med humor, action – og med bravur.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Marvel imponerer igen

Kaptajnen er tilbage – og han er vred! Marvel giver os endnu en mastodontisk film med stor underholdningsværdi.

Holder dampen oppe

De Utrolige 2 tager tråden op fra den første film. Stadig solid underholdning, men afgjort ikke nyskabende.

Charmerende gensyn

Find Nemo er en af de bedste animationsfilm nogensinde, og dermed har fortsættelsen ekstra stor faldhøjde.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.