SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Sonos: Nyt surround-lydformat – og egen radiokanal

Arc-ejere får surround-sound med multikanals PCM gratis. Desuden har Sonos lanceret deres egen radiostation.

Sonos er kommet med to nyheder i rap. For det første: Ejere af soundbaren Sonos Arc kan nu glæde sig over, at den langt om længe understøtter multikanals PCM. Det er PCM-lyd i sin reneste form, præcis som man er vant til i stereo, men nu altså i multikanal.

Der findes en række spiltitler med multikanals PCM, men næsten ingen film. Men da mange mediebokse og visse TV’er kan konvertere Dolby Digital og DTS til multikanals PCM, og Sonos Arc desværre ikke understøtter DTS, betyder det, at man nu endelig har en måde at få surround-lyd fra DTS-titler på.

Betalt radiotjeneste

Ikke så snart har Netflix meddelt, at de begynder at sende flow-TV (!), før Sonos følger trop med deres egen radiostation. Forklaringen er, at streaming ikke har formået at vippe radio af pinden, og ifølge Sonos tegner radiolytning sig for halvdelen af al lyttetid på Sonos-platformen.

Den kage vil Sonos have en del af, så nu lancerer de en ny HD-tjeneste i USA samt enkelte eksklusive Sonos-radiostationer her i Norden.

Sonos Radio HD lanceres til at begynde med USA og Storbritannien, og tilbyder reklamefri radio i tabsfri CD-kvalitet. Den højeste kvalitet på nogen radio-streaming-tjeneste, ifølge Sonos selv. Indholdet bliver eksklusivt for Sonos.

(Foto: Sonos)

Norden må vente på HD-radio

Sonos Radio HD kommer snart til flere lande ud over USA og Storbritannien, men endnu ikke til Norden. Ifølge Sonos lytter otte ud af ti skandinaver regelmæssigt til radio, og en stor del af dem er villige til at betale for specifikke radiokanaler og -tjenester. Så må vi se.

“Undersøgelsen i Norden indikerer, at radio fortsat har et enormt potentiale her. Globalt oplever vi en stigning på 40 procent i lyttetimer fra år til år i de ti millioner Sonos-hjem over hele verden. Desuden repræsenterer radio stadig 50 procent af al lyttetid på platformen, og Sonos Radio er den fjerdemest spillede tjeneste på platformen,” siger Sabrina Krim, der er nordisk PR-chef hos Sonos.

Brug Sonos Radio i mellemtiden

Her i Danmark har vi et tilbud i form af Sonos Radio gennem den nyeste Sonos-app (S2). Der er tale om en samling af radiostationer, som vi kender i forvejen, plus mange flere. Nærmere bestemt omkring 60.000 radiokanaler.

Sonos har også en række reklamefinansierede, eksklusive Sonos-radiostationer tilgængelige på Sonos Radio i Danmark. F.eks. Sonos Sound System, som er en genre- og humørbaseret radiostation med musik, der er håndplukket af Sonos’ folk. Der er også en række stationer kurateret af diverse artister.

Men hvis du gerne vil smide penge efter en betalt Sonos HD-radiostation, må du altså vente.

Mere information: sonos.com

 

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Serien består af seks episoder og er baseret på den anmelderroste podcast Equinox 1985 af Tea Lindeburg og har blandt andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
  Nu vil B&O også være med i 48 tommers klubben!
  Ny specialmodel henter dele fra øverste hylde.
  De nye RHA TrueControl ANC lader dig vælge, hvor meget støjreduktion og EQ du vil have.
  Nedtællingen til Black Friday er begyndt. Her er de TV’er, vi anbefaler at have i kikkerten!
  Det professionelle Sony FX6 kombinerer det bedste fra deres spejlløse systemkameraer med det bedste inden for 4K-cinematografi.
  Logitech har netop udsendt, hvad de hævder er “verdens letteste trådløse gaming-mus til e-sport”.
  Forstærkere behøver ikke altid at være sorte – se bare her.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  DALI Oberon On-Wall C

  Vejl.pris 10998 kr Går i ét med omgivelserne

  Sony SRS-XB33

  Vejl.pris 1199 kr Festlyd på farten

  Sony SRS-XB43

  Vejl.pris 1799 kr Festlyd på farten

  Huawei Sound X

  Vejl.pris 2490 kr Glimrende lyd fra Huawei-debut
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.