Sonos: Nyt surround-lydformat – og egen radiokanal

Arc-ejere får surround-sound med multikanals PCM gratis. Desuden har Sonos lanceret deres egen radiostation.
Annonce
Annonce
forfatter

Sonos er kommet med to nyheder i rap. For det første: Ejere af soundbaren Sonos Arc kan nu glæde sig over, at den langt om længe understøtter multikanals PCM. Det er PCM-lyd i sin reneste form, præcis som man er vant til i stereo, men nu altså i multikanal.

Der findes en række spiltitler med multikanals PCM, men næsten ingen film. Men da mange mediebokse og visse TV’er kan konvertere Dolby Digital og DTS til multikanals PCM, og Sonos Arc desværre ikke understøtter DTS, betyder det, at man nu endelig har en måde at få surround-lyd fra DTS-titler på.

Betalt radiotjeneste

Ikke så snart har Netflix meddelt, at de begynder at sende flow-TV (!), før Sonos følger trop med deres egen radiostation. Forklaringen er, at streaming ikke har formået at vippe radio af pinden, og ifølge Sonos tegner radiolytning sig for halvdelen af al lyttetid på Sonos-platformen.

Den kage vil Sonos have en del af, så nu lancerer de en ny HD-tjeneste i USA samt enkelte eksklusive Sonos-radiostationer her i Norden.

Sonos Radio HD lanceres til at begynde med USA og Storbritannien, og tilbyder reklamefri radio i tabsfri CD-kvalitet. Den højeste kvalitet på nogen radio-streaming-tjeneste, ifølge Sonos selv. Indholdet bliver eksklusivt for Sonos.

Annonce
(Foto: Sonos)

Norden må vente på HD-radio

Sonos Radio HD kommer snart til flere lande ud over USA og Storbritannien, men endnu ikke til Norden. Ifølge Sonos lytter otte ud af ti skandinaver regelmæssigt til radio, og en stor del af dem er villige til at betale for specifikke radiokanaler og -tjenester. Så må vi se.

“Undersøgelsen i Norden indikerer, at radio fortsat har et enormt potentiale her. Globalt oplever vi en stigning på 40 procent i lyttetimer fra år til år i de ti millioner Sonos-hjem over hele verden. Desuden repræsenterer radio stadig 50 procent af al lyttetid på platformen, og Sonos Radio er den fjerdemest spillede tjeneste på platformen,” siger Sabrina Krim, der er nordisk PR-chef hos Sonos.

Brug Sonos Radio i mellemtiden

Her i Danmark har vi et tilbud i form af Sonos Radio gennem den nyeste Sonos-app (S2). Der er tale om en samling af radiostationer, som vi kender i forvejen, plus mange flere. Nærmere bestemt omkring 60.000 radiokanaler.

Sonos har også en række reklamefinansierede, eksklusive Sonos-radiostationer tilgængelige på Sonos Radio i Danmark. F.eks. Sonos Sound System, som er en genre- og humørbaseret radiostation med musik, der er håndplukket af Sonos’ folk. Der er også en række stationer kurateret af diverse artister.

Men hvis du gerne vil smide penge efter en betalt Sonos HD-radiostation, må du altså vente.

Annonce

Mere information: sonos.com

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Den trådløse dørklokke genkender, hvem der ringer på døren.
Samsung har annonceret et partnerskab med Google, der nu tilføjer virksomhedens portefølje af Nest-produkter til SmartThings.
LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
En ny, sejere version af Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vej.
Disney ryster selve fundamentet for biografernes eksklusive filmmonopol.
Bare husk at vælge udgaven med stereolyd.
0-100 km/t på under 5 sekunder, firehjulstræk og en rækkevidde på 420 km.
Samsung lancerer et antal nye TV-modeller i løbet af marts/april.
Billig indgangsbillet til analog fotografering.
Lyngdorfs flagskibsforstærker kan nu afspille de højopløste MQA-lydfiler fra blandt andet Tidal.
Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.