TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Pink Floyd fejrer 50 år for Dark Side of the Moon med nyudgivelse

Nogle mener, at Pink Floyd er blevet 'woke' for at inkludere farverne, som altid har været der.

forfatter
Publiceret 24/01/2023 - 10:09

Kun kort tid efter, at Pink Floyd annoncerede sin 50-års jubilæumsudgave af mesterværket The Dark Side of the Moon, har en debat hærget på sociale medier om hvorvidt bandet er blevet ‘woke’. 

Bandet delte for nylig en opdateret udgave af albummets grafiske design, som de bl.a. havde gjort til sit officielle profilbillede på Facebook. Som en del af den nye grafik ser man tallet 50, hvor regnbuens farver fylder 0’et.

Konservative misforståelser

Konservative SoMe-brugere håner nu Pink Floyd for at være blevet ‘woke’, som oprindelig er et et nyere amerikansk ord, som dækker over at være årvågen overfor diskrimination, det være sig sexistisk, racistisk, social eller anden krænkende forskelsbehandling. På det seneste er ordet dog blevet brugt negativt, især af stærkt højreorienterede.

Dark Side original
Her er det originale cover til Pink Floyds Dark Side of the Moon.

De højreorienterede kritikere får nu, så hatten passer, for at fare i flint over regnbue-elementet. Tydeligvis har ikke alle fattet, at regnbuen altid har været på albumcoveret. Originalcoveret har nemlig en illustration af en stråle af hvidt lys, som bryder igennem en pyramideformet prisme, hvorpå lyset bliver til regnbuens farver på den andre side.

Den samme prisme ser man på det nye cover, nu med tallet 50 i sig. Og med de nævnte regnbuefarver i 0’et.

Kommentarer om Dark Side of the Moon

At nogle fans ser det nye billede som en støttende udtalelse til LGBTQ+-bevægelsen må stå for deres egen regning. Men sjovt er det alligevel!

“Fjern regnbuen, det får jer til at se dumme ud.”

“Hvorfor skulle I gøre logoet politisk i stedet for at forblive tro mod jeres musik. Så træt af at det politiske lort overtager alting.”

“Fra nu af lytter jeg ikke længere til dette band …”

“Er I blevet woke med de regnbuer?”

Dette er nogle af kommentarerne til Pink Floyds nye grafik.

Pink Floyd comments
Skærmbillede af Pink Floyds Facebook-side.

Det er selvsagt ikke mangel på modkommentarer fra støttende Pink Floyd-fans. Det er bare ikke lige så sjovt at citere, men hvis du har lidt tid til overs, kan du jo læse kommentarerne til billedet selv.

Box Set. Foto: Pink Floyd

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
'Dark Side of the Moon' skaber regnbueballade Nogle mener, at Pink Floyd er blevet 'woke' for at inkludere farverne, som altid har været der.
Roland-piano med højttalerdroner Roland Corporation fejrer sit 50-års jubilæum ved at lave et vildt konceptklaver med indbygget 14-kanalers lyd - og fire svævende højttalere!
Nyt album fra The Boss Så er det officielt! Den 11. november udgiver The Boss sit 21. studiealbum.
Nyt album? Den amerikanske rock-legende er snart klar med sit 21. studiealbum - og denne gang er det et soul cover-album.
Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Følg Lyd & Billede