Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Lyden af Volvo

Gratis lydfiler til DJ's og lydproducenter.

Skrevet af / 08/12/2023 - 11:05
Lyden af Volvo

Underligt? Selvfølgelig er det det. Men det er også ret sejt, i hvert fald for kreative entusiaster, der kan se værdien i at kunne bruge lyde fra Volvo-modeller.

Med en enkelt undtagelse er lydene optaget fra produktionen af Volvos elbiler, som EX30 og C40, og lydene kan downloades gratis og bruges af alle.

Den svenske lyddesigner Martin Åberg har optaget lydene fra bilerne og produktionshallerne hos Volvo. De 153 lydfiler kan downloades fra et soundboard skabt af softwarefirmaet Klevgränd.

(Foto: Volvo)

Pointen er at inspirere DJ’s og lydentusiaster til at bruge lyde fra Volvo-biler i sange og mix, og der er da også lidt af hvert i lydbiblioteket.

Der er en bred vifte af forskellige lyde fra den svenske bilfabrik i Torslanda, klik fra sikkerhedsseler og selvfølgelig lyden af bilhorn.
For dem, der er vokset op med Volvo, er de lyde, Martin Åberg har optaget fra en Volvo 242 DL, måske de fedeste. Blandt andet den karakteristiske lyd af 242’erens håndbremse, når den trækkes. En 242 DL fra 1975 – for dem der skulle undre sig. Det eneste år hvor den blev leveret med den legendariske B20-motor.
Volvo 242 DL. (Foto. Volvo USA)
– Jeg var virkelig begejstret for ideen om at samarbejde med Volvo Cars om et lydprojekt. For en person, der er så glad for at skabe lyd og stemninger, var det et stort privilegium at besøge Volvo i Torslanda og fordybe mig i deres lydlandskab, siger Martin Åberg i en pressemeddelelse fra Volvo Cars.
Læs også Volvo EX30 vist frem Se billederne af Volvos nye baby.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

Hørepropper - med 8K-lyd?

0
Scroll to Top