data-srcset

Musik

Kan man få god lyd ud af en iPhone, hvis man kombinerer den med ægte udstødningsdele fra sportsvogne og racerbiler? Det mener italienske iXOOST!

Selvfølgelig er iXOOST italiensk. Kun i Lamborghiniens og Ferrariens hjemland kunne man finde på at håndbygge højttalere ud af dele fra racerbiler og sportsvogne – og sælge dem til priser, der begynder ved EUR 5.000 – altså omtrent 37.250 danske kroner!

Men så får man også noget for pengene, mener de to italienere bag iXOOST. Matteo Panini og Mirco Pecorari er begge fra byen Modena, der også er stedet hvor sportsvognsfirmaer som Ferrari, De Tomaso, Pagani og Maserati har deres hovedkvarterer.

iXOOST anbringer højttalerenheder af høj kvalitet (bas, mellemtone og diskant) i udstødningsrør, der så fungerer som en slags hornhøjttalere. De foldede metalrør forstærker også bassen.

iXOOST XiLO til "kun" EUR 5.000.
iXOOST XiLO til “kun” EUR 5.000. Foto: iXOOST

Forbindelsen til mobilen foregår enten via Bluetooth eller via et Lightning-stik i en dock på højttalerens front.

Alle modeller kommer med indbygget forstærker og en såkaldt Audio Suite App, der bl.a. indeholder et klassisk VU meter til at vise udgangseffekt, equalizer og et bibliotek af motorlyde og optagelser fra racerløb.

Indtil videre kan man købe tre forskellige iXOOST-modeller: OTTO med otte cylindre, XiLO med chassis af træ og aluminium og Radial6, der henter sin inspiration og sine komponenter fra flymotorer snarere end racerbiler.

Radial6 er bl.a. fremstillet af dele fra flymotorer.
Radial6 er bl.a. fremstillet af dele fra flymotorer. Foto: iXOOST

En XiLO fås fra EUR 5.000, mens en OTTO koster EUR 6.500. For en Radial6 skal man bløde fra EUR 8.000 – altså knap 60.000 kroner.

annonce

Hvis du har mod på en højttaler, der pumper benzin i blodet på din iPhone-lyd, så kan iXOOST findes her.

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Læs også

 data-srcset

Nye radioer fra JBL

Nej, lineær radio er skam ikke dødt. Det vil JBL bevise med deres bærbare Tuner 2 og Tuner XL.

 data-srcset

HBO Max lanceret i USA

I dag er der premiere på HBO og WarnerMedias nye streaming-tjeneste i USA. Kan HBO Max blive en værdig Netflix-udfordrer?

 data-srcset

Tilpas dit gaming-lydkort

Nej, det hedder ikke Pure Edition, fordi RGB-lyset er fjernet på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tværtimod: Her er der lys i alle ender og kanter.