Musik

Kan man få god lyd ud af en iPhone, hvis man kombinerer den med ægte udstødningsdele fra sportsvogne og racerbiler? Det mener italienske iXOOST!
forfatter

Selvfølgelig er iXOOST italiensk. Kun i Lamborghiniens og Ferrariens hjemland kunne man finde på at håndbygge højttalere ud af dele fra racerbiler og sportsvogne – og sælge dem til priser, der begynder ved EUR 5.000 – altså omtrent 37.250 danske kroner!

Men så får man også noget for pengene, mener de to italienere bag iXOOST. Matteo Panini og Mirco Pecorari er begge fra byen Modena, der også er stedet hvor sportsvognsfirmaer som Ferrari, De Tomaso, Pagani og Maserati har deres hovedkvarterer.

iXOOST anbringer højttalerenheder af høj kvalitet (bas, mellemtone og diskant) i udstødningsrør, der så fungerer som en slags hornhøjttalere. De foldede metalrør forstærker også bassen.

iXOOST XiLO til "kun" EUR 5.000.
iXOOST XiLO til “kun” EUR 5.000. Foto: iXOOST

Forbindelsen til mobilen foregår enten via Bluetooth eller via et Lightning-stik i en dock på højttalerens front.

Alle modeller kommer med indbygget forstærker og en såkaldt Audio Suite App, der bl.a. indeholder et klassisk VU meter til at vise udgangseffekt, equalizer og et bibliotek af motorlyde og optagelser fra racerløb.

Indtil videre kan man købe tre forskellige iXOOST-modeller: OTTO med otte cylindre, XiLO med chassis af træ og aluminium og Radial6, der henter sin inspiration og sine komponenter fra flymotorer snarere end racerbiler.

Radial6 er bl.a. fremstillet af dele fra flymotorer.
Radial6 er bl.a. fremstillet af dele fra flymotorer. Foto: iXOOST

En XiLO fås fra EUR 5.000, mens en OTTO koster EUR 6.500. For en Radial6 skal man bløde fra EUR 8.000 – altså knap 60.000 kroner.

Hvis du har mod på en højttaler, der pumper benzin i blodet på din iPhone-lyd, så kan iXOOST findes her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.