Musik

Playlister giver dig tips om spændende, uopdaget musik, inden den bliver kendt.
forfatter

Spotify finder løbende nye måder for dig at opdage musik. De har tidligere lanceret Spotify Nu og Discover Weekly. Sidstnævnte er en personlig favorit, som jeg anbefaler dig at prøve.

Men for dig, som gerne vil kunne sige lidt snobbet til folk, at “den kunstner, lyttede jeg til, før han blev opdaget”, har Spotify et nyt tilbud. Det gælder den nye afspilningsliste Fresh Finds. Gennem at følge musikblogs og nyhedssites om musik kan Spotify identificere uopdagede kunstnere, der begynder at vække interesse. Og senere holder tjenesten øje med de brugere, der allerede spiller disse kunstnere. Disse “tastemakers” har tydeligvis fingeren på pulsen, så deres musikvalg danner grundlaget for den nye liste.

Skærmbillede: Spotify
Skærmbillede: Spotify

Hvis du har en lidt mere specialiseret musiksmag, kan du også finde lister for bestemte genrer. Fire Emoji handler om hip-hop, Basement er elektronisk musik, Hiptronix spiller pop, Six Strings er guitar-baserede sange, og Cyclone lader dig opleve eksperimenterende musik.

Playlisterne opdateres hver onsdag, så husk at bogmærke de lovende kunstnere, mens de er der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.