Mobil-objektiv

Nødvendigt udstyr til ivrige mobilfotografer. Zeiss-optik er ikke hverdagskost på telefonen.
forfatter

Nogle husker måske, at Nokia i sin tid underskrev en aftale om at bruge Zeiss-logoet på sine mobiltelefoner. Ideen var, at de små linser foran sensoren på din telefon skulle leve op til Zeiss’ krav om optisk kvalitet.

Tanken var at give Nokias mobilkameraer et forspring overfor konkurrencen. Der blev mildest talt ingen succes.

Nu er Zeiss igen i spil på mobilen, og det kan vise sig at blive mere interessant. Firmaet bag de tre linseadaptere hedder ExoLens, og optikkerne er designet i samarbejde med den tyske Zeiss. Med Zeiss-logoet klart synligt, så du kan se, at dette ikke er en tilfældig mobillinse.

De tre linseadaptere passer til iPhone 6, 6 Plus, 6s og 6s Plus, og har ægte Zeiss antirefleks-coating. De giver dig henholdsvis 0,6 x vidvinkel, som giver 17 mm ultrabred brændvidde på iPhone, og en 2x tele, der leverer 55 mm brændvidde. Der er også planer om en Vario-Proxar-udgave med makro og zoom.

De leveres med en aluminiumsholder med stativfæste, og priserne starter ved USD 130, når de bliver tilgængelige til sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.