Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har lagt hånd på Samsung Z

Vi har prøvet den første Tizen-basede mobil fra Samsung.

Skrevet af / 04/06/2014 - 10:45
Vi har lagt hånd på Samsung Z

På Tizen Developers Conference er entusiasmen til at tage og føle på. Det nye mobilstyresystem bliver markedsført intenst. Intel og Samsung har store stande, hvor udviklere opmuntres til at skrive apps til platformen. Og de får endda lov til at beholde indtjeningen fra apps ubeskåret uden licens det første år.

Samsung Gear 2 er indtil videre det eneste kendte Tizen-produkt, som kan købes globalt. Så hvad er egentlig tanken bag Samsung Z og dens usædvanlige lanceringsmodel?

Først og fremmest skal det siges, at hardwaren er udmærket. Selv om styresystemet ikke er nogen mærkevare, er der på ingen måde tale om en budgetmobil. Telefonen er velkonstrueret, føles let i hånden, og bagsiden virker solid. Alle specifikationer og finesser er præcis som på andre topmodeller.

samsung-z

Ved første øjekast ville man tro, at der var tale om et Galaxy-produkt. Den har S Health med pulsmåler og en fingeraftryklæser. S Memo, S Voice og S Translator er der også, sammen med flere andre Samsung-apps. Alting reagerer hurtigt og præcis på den måde, som man ville forvente.

samsung-z-back

Efter lidt mere udforskning kommer besynderlighederne for dagen. Standard-søgemaskinen er Yandex, som er størst i Rusland, men Samsung Z bliver også lanceret i Rusland som det første marked. Og når man åbner Tizen Store, er der ingen af de kendte apps på toplisten. Det er lidt ligesom de første vaklende skridt med Windows Phone. Bare værre. Der er ikke engang en Facebook-app.

samsung-z-popup

Det er meget muligt, at den kommer til at sælge godt i Rusland, hvor den som nævnt lanceres først, da Tizen er populært der. Men hvis det er meningen, at Tizen skal blive en succes i den vestlige verden også, er der endnu et langt stykke vej at gå.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top