Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Tablet og bærbar i én

Med lanceringen af Windows 8 står vi foran et væld af hybrid-produkter, der integrerer touch-funktionalitet med den traditionelle Windows-oplevelse. ASUS TAICHI lader til at være blandt de virkelig interessante.

Skrevet af / 23/10/2012 - 23:38
Tablet og bærbar i én

ASUS er nørdernes yndlingsmærke, og det ved den stærkt ingeniør-prægede virksomhed fra Taiwan godt. Men nu prøver firmaet at gå efter et lidt mere eksklusivt segment af forretningskunder og andre mænd med slips ved hjælp af en ultrabook med dobbeltskærm.

Læs også: ASUS klar med Windows tablets

I stedet for en skærm, der kan vendes eller helt fjernes fra tastaturet, byder ASUS TAICHI i grunden på et traditionelt laptop-design med tastatur og en fastmonteret skærm, der blot kan åbnes og lukkes, men det specielle er, at denne ultrabooks front også er en skærm, så enheden kan anvendes som tablet-computer, når den traditionelle bærbares ”låg” er lukket.ASUS TAICHI har altså to 11,6” skærme, som ligger ryg mod ryg, og alligevel er maskinen blot 17,4 mm tynd, og den kan nøjes med en vægt på 1,25 kg – altså helt på niveau med almindelige ultrabooks.Begge skærme er af typen IPS og har Full HD opløsning (1920 x 1080 pixels), mens man må nøjes med multi-touch funktionalitet på ”tablet-skærmen”. Skærmene kan bruges hver for sig eller samtidig, så personer eksempelvis kan sidde over for hinanden med ASUS TAICHI imellem sig og se det samme indhold, eksempelvis en præsentation, på de to skærme.Hele herligheden drives af Windows 8 samt en Intel Core i7 3517U-processor. ASUS TAICHI kommer med 4 GB RAM, 256 SSD-lagring og NFC. Af tilslutningsmuligheder har den blandt andet USB 3.0 og microHDMI.

Læs også: ASUS PadFone 2 er lanceret

ASUS TAICHI kommer til de danske butikker i løbet af november til en vejledende udsalgspris på 13.499 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

0
Lyd & Billede
Scroll to Top