Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Supertynd smartphone fra Kazam

Tornado 348 måler blot 5,15 mm i tykkelsen. Mobilen kommer med AMOLED-skærm og octa-core processor og er i butikkerne til januar.

Skrevet af / 15/10/2014 - 16:35
Supertynd smartphone fra Kazam

Den lille mobilproducent Kazam, grundlagt af tidligere HTC-folk, lancerede sine første smartphones for kun godt et år siden, men har allerede vakt opmærksomhed med et særligt service-koncept bestående af en 12 måneders skærmgaranti, så man kan få udskiftet telefonens glasfront gratis én gang i løbet af det første år, hvis man skulle komme til at smadre den. Derudover kommer alle Kazams telefoner med den såkaldte Rescue-app, som tillader fjernsupport via chat.

Bagsiden af Kazam 348 er beklædt med Gorilla Glass.
Bagsiden af Kazam 348 er beklædt med Gorilla Glass.

Til gengæld har telefonerne i sig selv ikke været noget overvældende bekendtskab. Det vil Kazam lave om på med den nye Tornado 348, som kommer med octa-core processor, 16 GB lager (som desværre ikke kan udvides via microSD-kort), AMOLED-skærm og en tykkelse på blot 5,15 mm, hvilket er noget af det tyndeste, vi hidtil har set.

DSC01475

COO for Kazam, danske Frank Jensen, var en tur forbi redaktionen og vi fik lov til at se et næsten færdigt eksemplar af telefonen, som kommer i butikkerne i både en hvid og en sort version til januar til en vejledende udsalgspris på blot 2.599 kroner.

Vores første indtryk af Tornado 348 var jævnt positivt. Telefonen minder meget om Huawei Ascend P7. Både for- og bagside er fremstillet af Gorilla Glass, mens rammen er i aluminium. Telefonen er utrolig let og forsvinder nærmest i hånden. Alligevel virker den luksuriøs, og især til prisen kan man næppe forlange mere. Dog kommer den ikke med 4G/LTE, men blot med HSPA+ også kendt som 3,5G. Det er spørgsmålet, om det er konkurrencedygtigt i et marked, der fokuserer mere og mere på hastighed, cloud og streaming. Det får vi at se, når vi kan teste telefonen i begyndelsen af næste år.

Kazam Tornado 348 ved siden af den nye iPhone 6 (til venstre). Tornado 348 er med sine 5,15 mm en del tyndere end den nyeste iPhone.
Kazam Tornado 348 ved siden af den nye iPhone 6 (til venstre). Tornado 348 er med sine 5,15 mm en del tyndere end den nyeste iPhone.

Frank lagde ikke fingrene imellem, når han skulle fortælle om Kazams forventninger til den nye design-model:

”Vi har set en overvældende interesse og en enorm efterspørgsel efter verdens tyndeste telefon fra alle markeder i Europa. Med den entusiasme vi har set fra forhandlerne, som vi har præsenteret Kazam Tornado 348 for, tror jeg ikke, der er nogen tvivl om, at Kazam Tornado 348 bliver en gigantisk succes. Ordrene er strømmet ind, og vi har allerede solgt hele første produktion af telefoner, og vores produktion kan ganske enkelt ikke følge med, hvorfor vi i Danmark må vente et par måneder, før den kommer til salg her. Men den er helt sikkert ventetiden værd,” understreger han.

Specifikationer

  • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
  • Processor: 1,7 GHz MT6592 octa-core
  • Hukommelse: 16 GB indbygget lager / 1 GB RAM
  • Skærm: 4,8” AMOLED 1280 x 720p, 306 ppi
  • Kamera: 8 MP + 5 MP
  • Trådløst: 3G, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, FM-radio, GPS
  • Mål: 139,8 x 67,5 x 5,15 mm
  • Vægt: 95,5 g
  • Batteri: 2050 mAh Li-Polymer

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

0
Scroll to Top