TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Styr din smartphone uden at røre skærmen

En ny opfindelse fra Japan gør det muligt at betjene en smartphone med håndbevægelser – helt uden at røre skærmen med fingrene. Se hvordan her.

forfatter
Publiceret 04/10/2012 - 11:33

Bladr i din e-bog, og zoom i Google Maps på din tablet eller smartphone helt uden at røre ved skærmen.

Det kan måske blive en realitet i fremtiden, for et japansk firma ved navn Murata Manufacturing har udviklet en højteknologisk sensor, der måler håndbevægelser.

Sensoren, som er mikroskopisk lille, består af tre infrarøde lyselektroder, som lyser på forskellige tidspunkter. Når din hånd bevæger sig foran skærmen, reflekteres lyset tilbage til sensoren, og den registrerer således bevægelsen og antallet af fingre, der er brugt til at lave bevægelsen.

Indtil videre er den japanske opfindelse dog kun en prototype – om den nogensinde bliver proppet i vores smartphones og tablets, afhænger af efterspørgslen.

Opfindelsen er ikke større end hovedet på en kuglepen

Hvis du synes, teknologien virker bekendt, så er det fordi, den er det. For det med at betjene elektronik med en håndbevægelse er noget blandt andre Microsoft allerede arbejder med. Med Kinect har de gjort det muligt at spille Xbox 360 udelukkende ved at bruge kroppens bevægelser.

Teknikken er også set i Leap Motions sensorer til computerskærme, de nyeste fladskærmsmodeller fra Samsung og flere andre produkter.

I videoen nedenfor kan du få en lille smagsprøve på, hvordan teknologien virker.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend