Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Smarte anbefalinger i Spotify

Og Metallica får deres numre i kataloget efter våbenhvile.

Skrevet af / 10/12/2012 - 12:50
Smarte anbefalinger i Spotify

Ved en pressekonference i New York, berettede Spotify-stifter Daniel Ek om det næste, der kommer fra Spotify. Brugere har sagt, at Spotify er godt, når man ved, hvad man vil høre, men ikke så godt, når man vil opdage ny musik.

Derfor indfører man nu anbefalinger. Det kommer ikke til at fungere som i mange andre tjenester, hvor man bare får vist en liste med kunstnere og sange, baseret på hvad andre lyttere lytter til eller statistik. Man kommer til at få færre anbefalinger, men med forklaringer på hvorfor, tjenesten tror, at man vil sætte pris på en anden kunstner også. Under ”spilles nu” vises også anbefalinger.Man gør det også nemmere at bladre rundt mellem nye sange og albums, så man kan danne sig en mening om dem. Man kan for eksempel tilføje musik til sin ”samling” i stedet for at blive tvunget til at lave en ny spilleliste. Ny og ikke spillet musik markeres således, at man lytter til et uddrag af den foreslåede musik, og så snart man afbryder, så fortsætter Spotify med at spille den musik, man lyttede til inden.

At se hvad ens Facebook-venner lytter til eksisterer allerede. Men der er ikke mange, som er interesserede i en så stor gruppes meget forskelligartede musiksmag. Derfor vil man nu kunne følge nogle enkle, udvalgte venner, hvis musiksmag man deler. Man kan også følge berømtheder og høre, hvad de synes er interessant musik lige nu. Følger men en kendt, får man desuden også besked, når de kommer med et nyt album.Man tog også anklagerne op, om at kunsterne ikke får tilstrækkelig betaling. Ifølge Spotify går 70% af overskuddet tilbage til rettighedshaverne, og 500 millioner dollars er blevet udbetalt.

Den nye webbaserede klient, som der går rygter om, kommer i begyndelsen af næste år.

Læs mere om de nye funktioner her.

Metallica på Spotify
Pressekonferencen sluttede på en interessant måde, da Sean Parker, direktør for Spotify, og Lars Ulrich fra Metallica trådte på scenen. De har haft et stormfuldt forløb siden det tidspunkt, hvor Parker drev Napster, og Metallica sagsøgte både dem og de brugere, der downloadede Metallicas musik, for krænkelse af ophavsretten. Noget, der førte til at stemple Metallica som grådige og gjorde mange fans til fjender.De startede med at begrave stridsøksen og hævdede, at meget af hadet var blevet pisket op af medierne. Ulrich hævdede, at det aldrig havde handlet om penge, men at bandet bare ville have kontrol over distributionen af deres musik. Siden sidste måned har de så haft fuld kontrol og ejer både alle masterbånd og rettighederne til hele deres musikkatalog.

Og det første Metallica gør, er at frigive deres musik på Spotify, til manges overraskelse og glæde.
-Før plejede vi at optage kassettebånd og sende dem ud til fans, som de herefter kopierede til deres venner, sagde Ulrich.

-Spotify er dagens modstykke. Brugere anbefaler musik, de kan lide til deres venner, som så igen spreder det, sagde Daniel Ek.

Måske har Metallica indset, at det er den eneste måde at nå ud til nye unge lyttere på, som ikke køber cd´er?

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top