TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Smarte anbefalinger i Spotify

Og Metallica får deres numre i kataloget efter våbenhvile.

forfatter
Publiceret 10/12/2012 - 12:50

Ved en pressekonference i New York, berettede Spotify-stifter Daniel Ek om det næste, der kommer fra Spotify. Brugere har sagt, at Spotify er godt, når man ved, hvad man vil høre, men ikke så godt, når man vil opdage ny musik.

Derfor indfører man nu anbefalinger. Det kommer ikke til at fungere som i mange andre tjenester, hvor man bare får vist en liste med kunstnere og sange, baseret på hvad andre lyttere lytter til eller statistik. Man kommer til at få færre anbefalinger, men med forklaringer på hvorfor, tjenesten tror, at man vil sætte pris på en anden kunstner også. Under ”spilles nu” vises også anbefalinger.Man gør det også nemmere at bladre rundt mellem nye sange og albums, så man kan danne sig en mening om dem. Man kan for eksempel tilføje musik til sin ”samling” i stedet for at blive tvunget til at lave en ny spilleliste. Ny og ikke spillet musik markeres således, at man lytter til et uddrag af den foreslåede musik, og så snart man afbryder, så fortsætter Spotify med at spille den musik, man lyttede til inden.

At se hvad ens Facebook-venner lytter til eksisterer allerede. Men der er ikke mange, som er interesserede i en så stor gruppes meget forskelligartede musiksmag. Derfor vil man nu kunne følge nogle enkle, udvalgte venner, hvis musiksmag man deler. Man kan også følge berømtheder og høre, hvad de synes er interessant musik lige nu. Følger men en kendt, får man desuden også besked, når de kommer med et nyt album.Man tog også anklagerne op, om at kunsterne ikke får tilstrækkelig betaling. Ifølge Spotify går 70% af overskuddet tilbage til rettighedshaverne, og 500 millioner dollars er blevet udbetalt.

Den nye webbaserede klient, som der går rygter om, kommer i begyndelsen af næste år.

Læs mere om de nye funktioner her.

Metallica på Spotify
Pressekonferencen sluttede på en interessant måde, da Sean Parker, direktør for Spotify, og Lars Ulrich fra Metallica trådte på scenen. De har haft et stormfuldt forløb siden det tidspunkt, hvor Parker drev Napster, og Metallica sagsøgte både dem og de brugere, der downloadede Metallicas musik, for krænkelse af ophavsretten. Noget, der førte til at stemple Metallica som grådige og gjorde mange fans til fjender.De startede med at begrave stridsøksen og hævdede, at meget af hadet var blevet pisket op af medierne. Ulrich hævdede, at det aldrig havde handlet om penge, men at bandet bare ville have kontrol over distributionen af deres musik. Siden sidste måned har de så haft fuld kontrol og ejer både alle masterbånd og rettighederne til hele deres musikkatalog.

Og det første Metallica gør, er at frigive deres musik på Spotify, til manges overraskelse og glæde.
-Før plejede vi at optage kassettebånd og sende dem ud til fans, som de herefter kopierede til deres venner, sagde Ulrich.

-Spotify er dagens modstykke. Brugere anbefaler musik, de kan lide til deres venner, som så igen spreder det, sagde Daniel Ek.

Måske har Metallica indset, at det er den eneste måde at nå ud til nye unge lyttere på, som ikke køber cd´er?

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend