Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Se de nye iPhones, det nye Watch og det nye Apple TV

Vi var med ved Apples lancering af iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, Apple Watch 3 og Apple TV 4K.

Skrevet af / 12/09/2017 - 20:11
Se de nye iPhones, det nye Watch og det nye Apple TV

10 år er gået siden Apple udgav iPhone. At sige, at det har forandret verden, er ingen overdrivelse. Tænk bare, hvordan telefonerne var før januar 2007.

Den flade mobiltelefon med touchskærm har revolutioneret den måde, vi kommunikerer. Den måde, hvorpå vi deler oplevelser, billeder, minder, glæder og sorger. Gerne det hele på en gang. For det kan du gøre på måder, der ikke var mulige før 2007. Med en lille ting, du har i lommen.

Steve Jobs havde næppe selv erkendt, hvor revolutionerende iPhone kunne blive. I dag er det en selvfølge, at man har mobiltelefonen med sig, og kun få af os kan forestille os et liv uden.

Flere generationer af iPhone-modeller har ført frem til dagens generation, iPhone 7. Som nu erstattes af ikke en, men tre nye iPhone-modeller.
Men lad os tale om Apple Watch først.

Apple Watch 3

Det er en iPhone’s forlængede arm, ur, træningsværktøj og meget mere. En computer til håndleddet.
Nu opdateres den med ny software – Watch OS4, med funktioner, der rækker noget længere end til blot at vise,  hvem der ringer.

For eksempel har den bedre sensorer, der måler puls og gør det muligt at vise mange flere data end tidligere. Den skal være så nøjagtig, at den kan fortælle dig eller din læge, hvis der opdages noget usædvanligt i din hjerterytme. Helst før noget går galt.

Den kan også tilsluttes trådløst til træningsudstyr og synkronisere data med dem.

Men den er også ny på en helt anden måde. Serie 3 har fået SIM-kortet indbygget, så den er helt uafhængigt af telefonen. Den kan du lade blive hjemme, og stadig ringe eller modtage opkald.

Alt i telefonen synkroniseres med Apple Watch 3, som også kan streame musik til et par trådløse hovedtelefoner. Lige fra Apple Music. Den har Siri, som nu taler til dig, og er 70 procent hurtigere, ifølge Apple.

Mobiltelefonantenne er indbygget i skærmen. Det har gjort det muligt at gøre tredje generationens Apple Watch, så kompakt som dagens 42mm-model.

Apple Watch 3 er tilgængelig fra 22. september i Norden uden SIM.
Apple TV 4K

Har du 4KTV? Så glæd dig over, at et det nye Apple TV endelig kommer med 4K-opløsning og HDR. Men hvad nu, hvis du allerede har den nyeste generation af Apple TV? Endnu bedre. Så kan du opgradere det helt gratis med 4K og HDR.

Apple har hentet support fra flere filmstudier og tv-kanaler, så dit Apple TV skulle ikke mangle af 4K-indhold.
Du kan også streame 4K fra en iPhone til et Apple TV med 4K.

Tre nye iPhone-modeller – iPhone X i december

Det kommer ikke som nogen bombe, at de nyeste iPhones kaldes henholdsvis 8 og 8 Plus.
De er stærkere, hurtigere og skarpere end iPhone 7, og skærmene er ifølge Apple henholdsvis  på 5,5″ og 4,7″ med det stærkeste glas på mobilmarkedet.

De fleste ting er forbedret. Mobilerne er hurtigere, med Apples egne processor, to nye 12-megapixel kameraer med optisk billedstabilisering, bedre pixeldybde og blænde 1,8 og 2,8 på hvert af kameerne.

Et kamera er beregnet til portrætter, noget, som Apple tilsyneladende tager mere alvorligt. De fleste mennesker tager billeder af hinanden, så her passer det godt med software, som nemt forbedrer billederne, når de er taget.

4K-video og AR

Video understøtter 1080p-opløsning på 240 fps for slow motion-video og 4K-video ved 60fps, men også Augmented Reality (AR).

AR er faktisk lidt cool, fordi den nye grafikprocessor skal være stærk nok til at klare AR, så du kan spille på en helt anden måde end før.

Trådløs opladning

iPhone 8 understøtter – omsider – trådløs opladning. Den bruger Qi, som er en åben standard for trådløs opladning. Den kan man møde Caféer, hoteller og i lufthavne. Bare læg mobilen på opladeren, så er du i gang.

iPhone 8 og iPhone 8 Plus, er tilgæengelige fra 22. september.

One more thing….

Som sagt er de gået 10 år siden den første iPhone. Så her kommer den oplagte jubilæumsmodel: iPhone X.

En mobil med en næsten heldækkende OLED-skærm, Face ID med ansigtsgenkendelse, som låser op for mobiltelefonen (det vender vi tilbage til), med sensorer pakket tæt i det sorte felt øverst på skærmen, og Apple siger, at det skulle være idiotsikkert.

Face ID hævdes at være sikrere end Touch ID, som bruger fingeraftrykslæsning. Forholdet er 1:50.000 med Touch ID og 1:1.000.000 for Face ID.

Face ID skulle have en så dyb scanning af dit ansigt, at den genkender dig, selv hvis du har anlagt skæg, ændret frisure eller ændret din stil helt.

Den har ikke en Home-knap. I stedet swiper man med fingeren fra bunden af skærmen. For eksempel for at lukke en app.

Større knapper på siden aktiverer Siri-taletjenesten, lydstyrken og låsning af skærmen.

Kameraet er et 12 Mp, ligesom kameraet i iPhone 8, og med stort set tilsvarende tilsvarende specifikationer.

Det betyder også trådløs lading, og Apple tager trådløs lading alvorligt. De udsender også en trådløs lademåtte, kaldet AirPower, som kan lade mobilen, smart-uret og et par AirPods. Den er desværre ikke tilgæengelig før i 2018.

iPhone X er ikke tilgængelig her før 2. november. Den kommer med 64 GB og 256(!) GB lagring. Startprisen bliver på 8.999 kroner (64 GB).

Iphone 8 og 8 Plus koster fra 6.199 kroner og 7.099 kroner for 64 GB-udgaverne.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top