Mobil & Tablets

Amerikanske forskere har udviklet en tablet med blindeskrift.
forfatter

Det er forskere ved University of Michigan, der har skabt den første prototype af en tablet med brailleskrift, også kaldet punktskrift, så folk med svært nedsat syn eller helt blinde kan læse teksten. Når du skifter til en ny side, opdateres tabletten automatisk med nye bogstaver, takket være “pixels”, der løftes, og som man kan føle på.

Tidligere versioner af tablets for blinde har kun kunnet vise én braille-tekstlinje ad gangen. Denne prototype viser hele sider.

I første omgang vises almindelig tekst, men professor dr Sile O’Modhrain, der er leder af projektet, siger, at der er planer om at give mulighed for at “læse” grafer, fotos og anden grafik:

Du kan ikke udrette meget med en enkelt linje. For det første er det vanskeligt at læse på den måde, men du kan heller ikke gøre andre ting som grafer, regneark eller nogen anden form for informationer med to dimensioner.

Udover at være bedre end de tidligere én-liniers tablets, udmærker den nye enhed sig ved at være billigere. De andre plejer typisk at koste 25.000 – 40.000 kroner. O’Modhrain oplyser ingen pris for sin udgave, men han er sikker på, at den bliver langt mere betalelig.

Se video om blinde-tabletten her:

Kilde: BGR

(Artikelfoto: University of Michigan)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.