Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Samsungs mobile overflødighedshorn

Ved et kæmpe arrangement onsdag aften lancerede den koreanske elektronikgigant Samsung Galaxy Note II og et nyt økosystem baseret på Windows 8, Samsung ATIV-serien.

Skrevet af / 29/08/2012 - 23:57
Samsungs mobile overflødighedshorn

Hvis nogen troede, at Samsung ville stikke piben ind og undlade at gøre et stort væsen af sig selv, efter virksomheden for få dage siden tabte patentsagen i Californien mod Apple noget så eftertrykkeligt, så tog de alvorligt fejl. I forbindelse med årets IFA-messe i Berlin inviterede Samsung tværtimod et par tusind mennesker, heriblandt forhandlere, partnere og selvfølgelig medierne, til et storstilet arrangement ved navn Samsung Mobile Unpacked. Anledningen var lanceringen af en række nye Samsung-produkter, og som kulisse havde Samsung valgt den historiske Tempodrom-hal, et koncertsted designet som et cirkustelt og beliggende i det tidligere Vest-Berlin i nærheden af, hvor Muren tidligere stod.

Og der gik da også lidt cirkus i Samsungs store begivenhed, som både bød på live-orkester, gratis drinks, en masse trylleri og sågar en vaskeægte filminstruktør i skikkelse af tyskeren Wim Wenders, der har instrueret den prisbelønnede film, Himlen over Berlin, og nu optrådte som kreativ ambassadør for Samsung!

Det må stå hen i det uvisse, om det påvirkede alle tilstedeværende på samme måde, men Samsung gjorde i hvert fald alt, hvad de kunne for at opbygge publikums forventninger. Det kunne nemt have endt i en fæl skuffelse, men det gjorde det ikke, for Samsung havde virkelig overflødighedshornet med til Berlin, og lancerede så mange nye produkter, at vi nærmest mistede overblikket.

Men det prøver vi så at genskabe her. Aftenens første lancering var…

Samsung Galaxy Note II
Den første Galaxy Note blev lanceret for præcis et år siden ved IFA 2011 i Berlin. Nu er tiden inde til en opdatering af det populære hybrid-produkt, og med Samsung Galaxy Note II lader det til, at Samsung kommer med en værdig efterfølger.

Den nye Note II kommer med en 5,5” stor HD Super AMOLED skærm i 16:9-format og en opløsning på 1280 x 720 pixels. Under hjelmen sidder en 1,6 GHz quad-core processor, 2 GB RAM og et batteri på hele 3.100 mAh. Bæstet vejer 180 g og er 9,4 mm tynd. Note II leveres med den nyeste Android-version 4.1 (Jelly Bean), og det er allerede bekræftet, at den kommer på det danske marked. Det sker til oktober i en version med 3G (HSPA+) og Wi-Fi. En version med 4G/LTE kommer muligvis før jul.Ligesom den første Galaxy Note kommer Galaxy Note II med den såkaldte S-Pen, som nu har fået en række nye funktioner. Herunder Air View, som giver brugeren en forhåndsvisning af for eksempel emails eller billeder, bare man holder pennen henover objektet. Herudover er Note udstyret med to kameraer – et frontkamera på 1,9 MP og et kamera på 8 MP med LED blitz – samt NFC. Den kan fås i tre forskellige udgaver med henholdsvis 16, 32 og 64 GB lagerplads.

Vejledende udsalgspris for 3G-modellen er 5.000 kroner. Modellen med 4G/LTE bliver en smule dyrere, oplyste Samsung ved et lille cocktail-party efter selve præsentationen, men de to produktchefer havde ikke fået noget at drikke, da de sagde det, så vi tror på dem….

Samsung ATIV
Nogen stor overraskelse var det ikke, da Samsung senere på aftenen præsenterede en række Windows 8-baserede produkter. Men antallet af nye produkter fik tilhørerne til at spærre øjnene op, og det blev tydeligt for enhver, at Samsung har tænkt sig at satse alvorligt på produkter baseret på Microsofts nye økosystem bestående af Windows 8, Windows RT og Windows Phone 8.

Med Samsung ATIV smart PC lancerer koreanerne endnu et hybrid-produkt, som både er tablet og laptop og i øvrigt minder en del om den Vivo Tab, som ASUS lancerede tidligere på dagen andetsteds i Berlin. ATIV smart PC er baseret på rigtig Windows 8 og kommer med et 11,6” display med en opløsning på 1366 x 768 pixels. Uden tastaturet, som i øvrigt sidder fast ved hjælp af en magnet og derfor er let at koble til og fra, vejer ATIV smart PC 750 gram, mens vægten kommer op på 1,48 kg med tastaturet. Der sidder en Intel Atom processor samt 128 GB flash-hukommelse i maskinen, som også er udstyret med mHDMI, microSD, Bluetooth 4 og 3G, Wi-Fi og 4G/LTE.

Er man ikke den store Android-fan vil man måske blive glad for lillebroderen til smart PC, Samsung ATIV Tab, som er baseret på Windows RT, der er tablet-udgaven af det nye Windows. Det er beregnet til ARM-processorer og til at køre apps ligesom Windows Phone. Skærmen på den kommende tablet-computer bliver på 10,1” med en opløsning på 1366 x 768 pixels, og så er ATIV Tab med sine 570 gram en smule lettere end storebror smart PC. I forhold til sin Android-fætter, Samsung Galaxy Tab 2 10.1, kommer ATIV Tab med lidt bedre specifikationer over hele linien. Kameraet er på 5 MP, processoren af typen 1,5 GHz dual-core, og ligesom Galaxy Note II er ATIV Tab udstyret med Bluetooth 4 og NFC. Tablet-computeren fås i to versioner med henholdsvis 32 og 64 GB lagerplads, som kan udvides med op til yderligere 64 GB via microSD.

Windows Phone flagskibet
Microsoft har nærmest giftet sig med Nokia, som med deres Lumia 900 smartphone forsøgte at give verden en flagskibsmodel baseret på Windows Phone. Men hverken kunder eller anmeldere har været begejstrede, og det har gjort forventningerne til Samsungs (og i øvrigt verdens) første smartphone baseret på Windows Phone 8 temmelig store. Samsung er jo om nogen konger på Android-markedet, og det bliver spændende at se, om Samsung-telefonernes store popularitet også kan gøre sig gældende i forhold til Microsofts nye operativsystem.

Det bliver Samsung ATIV S, der skal gøre forsøget. Den nye smartphone ligner på mange punkter Android-modellen Galaxy S III, men allerede bagsiden af børstet metal indikerer alligevel, at her er der tale om et produkt, som er sit helt eget!Samsung ATIV S kommer med en 1,5 GHz dual-core processor, en HD Super AMOLED-skærm på 4,8” og et kamera på 8 MP med autofokus og LED-blitz. Herudover har den Bluetooth 3.0, USB 2.0, Wi-Fi (og Wi-Fi Direct) og så NFC. Dermed understøtter ATIV S også nogle af de samme muligheder for at dele indhold med andre blot ved at holde telefonerne sammen, som Samsung introducerede med Samsung Galaxy S III.

ATIV S fås i to udgaver med henholdsvis 16 og 32 GB lagerplads. Telefonen vejer 135 gram og er blot 8,7 mm tynd! Det er allerede bekræftet, at den i løbet af efteråret kommer til Danmark, hvor den vil komme til at koste 4.199 kroner, hvilket næsten er en tusindlap mindre end Android-fætter Galaxy S III.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top