Search
Generic filters

Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Samsung viste ikke bare de nyeste Galaxy S10-modeller frem på gårsdagens Unpacked-event i London. Aftenens mest interessante nyhed var i virkeligheden Samsung Galaxy Fold, som er den første officielle lancering af en foldbar smartphone, vi har set fra en af mobil-markedets helt store spillere.

(Foto: Producent)

Både smartphone og tablet i én enhed

Med Galaxy Fold får forbrugeren en helt ny mobiloplevelse, der adskiller sig fra, hvad vi kender fra en almindelig smartphone.

Som navnet antyder, kan Galaxy Fold både bruges som en helt normal, kompakt smartphone med en coverskærm på enhedens forside, men mobilen kan også foldes ud, og på indersiden finder vi så Samsungs største smartphone-skærm nogensinde.

Hele 7,3″ måler denne hovedskærm, som er af typen Dynamic AMOLED og byder på QXGA+-opløsning (2048 x 1536 pixels), mens cover-skærmen på enhedens forside er af typen S-AMOLED, måler 4,6″ og har HD+-opløsning.

Samsung præsenterede den første prototype med en foldbar skærm i 2011. Dermed er Galaxy Fold resultatet af over otte års avanceret ingeniørkunst og skærminnovation.

Den nye mobil åbnes og lukkes lige så let som en bog, og dét kunststykke har Samsung gjort muligt ved hjælp af adskillige nye teknologier. I forhold til den primære, foldbare skærm, har den koreanske elektronikgigant opfundet en ny type polymer, mens selve panelet er cirka halvt så tyndt som en almindelig mobil-skærm.

Som prikken over i’et har Samsungs ingeniører udviklet et specielt hængsel med flere sammenkoblede tandhjul. Systemet er skjult i et chassis, der fås i forskellige farver, så brugeren kan lave personlige farvekombinationer i forhold til de farver, Galaxy Fold er født med. Den fås nemlig både i farverne Space Silver, Cosmos Black, Martian Green og Astro Blue.

(Foto: Producent)

Det er jo hele tre ting …

Den foldbare skærm byder på en helt ny type brugeroplevelse, som vi aldrig har set før på en mobil enhed.

Med Multi-Active Window kan brugeren nemlig have tre aktive apps kørende op samme tid. Samsung har samarbejdet med Google og Androids community-udviklere for at sikre, at brugernes favorit apps og tjenester – som Facebook, WhatsApp og YouTube – er tilgængelige på brugergrænsefladen til Galaxy Fold.

Desuden er der sørget for app-kontinuitet i forhold til, om skærmen er foldet sammen eller foldet ud.

(Foto: Producent)

Kæmpe ydelse, kæmpe pris

Der skal nærmest pc-lignende ydelse til at kunne køre tre apps ad gangen. Derfor har Samsung udstyret Galaxy Fold med hele 12 GB RAM, to separate batterier og en 7nm 64-bit octa-core processor. Dertil kommer 512 GB indbygget lager, som forhåbentlig rækker, for telefonen har lidt usædvanligt ikke nogen indbygget port til microSD-kort.

Uanset hvordan du holder eller folder enheden, er et kamera klar til at fange øjeblikket. Med seks linser – tre bag, to på indersiden og en på forsiden, har Galaxy Folds kamerasystem indbygget fleksibilitet. Derudover introduceres en ny type multitasking, hvor man har mulighed for at bruge andre apps, mens man har et videoopkald.

Samsung Galaxy Fold kommer på markedet i maj måned til en forventet pris på cirka 18.000 kroner!

(Foto: Producent)

Specifikationer

Operativsystem: Android 9.0 (Pie)
Skærm:
Hovedskærm: 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3)
Cover skærm: 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9)
Kamera:
Cover: 10MP (2PD), F2.2
Bag: Ultra-Wide: 16MP, F2.2 Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS Tele: 12MP, F2.4, OIS, Front Wide: 10MP (2PD) F2.2 RGB depth: 8MP, F1.9
Processor: 7nm 64-bit Octa-core processor
Hukommelse: 12GB RAM(LPDDR4x), 512GB (UFS3.0)
Batteri: 4,380mAh (typisk)* Fast Charging fungerer både for trådløs opladning og med lader. Opladning med kabel er kompatibel med QC2.0 og AFC. Trådløs ladning er kompatibel med WPC og PMA

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.