Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung på vej med klapmobil

Efter Samsung Galaxy Fold forsøger koreanerne sig nu med en mobil, der foldes i den anden retning.

Skrevet af / 30/01/2020 - 17:17
Samsung på vej med klapmobil

Samsungs første foldbare mobil, Samsung Galaxy Fold, var tæt på at ende som en katastrofe for den koreanske elektronikgigant på grund af store problemer med den foldbare skærm. Efter flere forsinkelser kom den ekstremt dyre smartphone endelig på markedet i efteråret 2019, men selvom de fleste problemer med skærmen var løst, virkede den foldbare mobil stadig en smule ufærdig, og vi glædede os i hvert fald til at få Samsung næste Galaxy Fold-model i hænderne.

Udfoldet måler skærmen på Samsung Galaxy Z Flip 6,7″ og er i et meget aflangt 22:9-format. (Foto: Samsung)

Nu tyder meget på, at dét ønske meget snart vil blive opfyldt. Næsten da. Samsung har nemlig en ny foldbar mobil på bedding, men der er ikke tale om Galaxy Fold 2. Nej, navnet bliver Samsung Galaxy Z Flip, og hvor Galaxy Fold blev foldet vertikalt som en bog, er Galaxy Z Flip en vaskeægte klapmobil i samme stil som Motorola Razr, der blev præsenteret sidste år, men endnu ikke kan købes i butikkerne.

Skærmopløsningen er på 2636 x 1080 pixels. Frontkameraet på 10 Mp er gemt under skærmen. (Foto: Samsung)

Bliver lanceret samtidig med Galaxy S20-serien

Samsung Galaxy Z Flip er egentlig tiltænkt rollen som kaninen, der trækkes op ad hatten ved den kommende lancering af Samsung Galaxy S20-serien. Men ligesom stort set alle specifikationer og en masse billeder af alle tre Samsung Galaxy S20-modeller allerede er lækket, ved vi nu også stort set alt, der er værd at vide om Samsung kommende klapmobil.

Det er tyske WinFuture, som bringer historien og billederne. Hvordan de lækkede informationer er kommet WinFuture i hænde, ved vi ikke, men det skal ikke forhindre os i at viderebringe de vigtigste detaljer.

Læs også Samsung Galaxy Fold er tilbage fra de døde. Og kommer et halvt år for sent. Samsung Galaxy Fold er årets bedste nye idé, der kommer lidt for sent. Og er alt for dyr.

Sådan bliver Samsung Galaxy Z Flip

Angiveligt vil Samsung markedsføre den nye klapmobil til forholdsvis velhavende og “trendy” kunder. Telefonen skal være særligt godt egnet til at tage fotos til Instagram, og Samsung betegner selv produktet som “Influencer Ready”.

Med blot 183 gram vejer Samsung Galaxy Z Flip godt 20 gram mindre end Motorola Razr. (Foto: Samsung)

Som andre klapmobiler foldes Galaxy Z Flip horisontalt om sin egen akse, og når skærmen er foldet ud er den i 22:9-format og har en størrelse på 6,7″. Opløsningen er 2636 x 1080 pixel, og dermed er skærmen større og har en højere opløsning end den tilsvarende skærm på klaptelefonen Motorola Razr.

Skærmen understøtter tilmed HDR10+, og selve skærmmaterialet er fremstillet af “Ultra Thin Glass”, der skulle yde en betydeligt bedre beskyttelse end plasticfolien fra Samsung Galaxy Fold.

Skærmen understøtter HDR10+, og selve skærmmaterialet er fremstillet af “Ultra Thin Glass”. (Foto: Samsung)

Under motorhjelmen sidder en Snapdragon 855+ med otte kerner kombineret med 8 GB RAM og 256 GB indbygget lagerplads. Klaptelefonen får to primære kameraer hver med 12 MP opløsning, hvoraf det ene kommer med 123-graders ultravidvinkel-linse.

Batteriet er del i to, men har en samlet kapacitet på 3000 mAh, og telefonen understøtter trådløs opladning.

Pris og tilgængelighed

Samsung Galaxy Z Flip bliver baseret på Android 10 kombineret med Samsungs eget Samsung One UI 2.0. Den bliver tilgængelig i butikkerne allerede fra 14. februar til en vejledende udsalgspris på EUR 1.500, hvilket svarer til 11.175 kroner. Altså i samme prisleje som Motorola Razr, der endnu ikke er kommet i butikkerne.

Selvom man nærmest ikke kan se den på billedet, sidder der på fronten af Galaxy Z Flip en lille S-AMOLED-skærm på 1,06″. (Foto: Samsung)

Specifikationer

Operativsystem: Android 10 med Samsung One UI 2
Skærm: 6,7″ foldbar 22:9 Dynamic AMOLED, Full HD+ (2636 x 1080) (primær), 1,06″ S-AMOLED (300 x 116) (front)
Processor: Snapdragon 855+ octa-core
Hukommelse: 8 GB RAM / 256 GB lager
Kameraer: 12 Mp f/1.8 + 12 Mp f/2.2 ultravidvinkel (primært) / 10 Mp f/2.4 m. autofokus (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, Beidou, Galileo
Mål og vægt: 167,9 x 73,6 x 6,9 – 7,2 mm (foldet ud), 87,4 x 73,6 x 15,4 – 17,3 mm (klappet sammen) / 183 g
Batteri: 3300 mAh, 15W hurtigopladning

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Budgetmobil og billigt smart-ur fra CMF by Nothing

Google siger farvel til Samsung-chips

Galaxy Unpacked: Så dyr bliver Samsung Galaxy Ring

Scroll to Top