Salget af iPhone stagnerer

Antallet af iPhones, der langes over disken, er ved at flade ud, viser friske kvartalstal fra Apple.

(Foto: Producent)

Apple har annonceret tallene for årets første regnskabskvartal, der sluttede den 26. december. Og tallene kan være skuffende læsning for mange Apple-fans og -investorer.

Apple-chef Tim Cook Kunne fortælle, at de har solgt 74,8 millioner iPhone-mobiler, sammenlignet med 74,5 millioner enheder i samme periode året før. Og selv om 74,8 mio. enheder er en svimlende mængde mobiltelefoner, er det stadig et lavere antal end forventet.

Det huer ikke analytikerne på Wall Street: De havde nemlig forventet et salg på 76,3 millioner enheder. I stedet rapporterer Apple nu den laveste vækst i salget siden 2007, hvor den første iPhone kom på markedet.

Forudser lavere indkomst
Udover de skuffende resultater i første kvartal nedjusterer Apple nu forventninger for næste kvartal til 50-52 millionerer solgte enheder i stedet for 55 mio. enheder. Dette skyldes økonomiske udfordringer på det kinesiske marked, især i Hong Kong.

Som følge af de lavere salgstal forventer Apple også for første gang siden 2003 et lille fald i indtægterne. Tim Cook peger på en stærk dollar og globale økonomiske spørgsmål som en forklaring på, at resultaterne har været svagere end forventet.

Kilde: CNET.com

Les videre
Exit mobile version